Hello Fresh Mobile Banner
Hvitt brød

Hvitt brød

Lær hvordan du lager et deilig hvitt brød hjemme. En enkel oppskrift for nybegynnere som vil ha ferskt, luftig brød til frokost eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp tapiokamel
  • 2. 3/4 kopp kikertmel
  • 3. 1 kopp potetstivelse
  • 4. 1 1/4 kopper hvit rismel
  • 5. 2 1/2 teskjeer tørrgjær
  • 6. 2 spiseskjeer sukker
  • 7. 1 spiseskje knuste linfrø
  • 8. 1 1/2 teskjeer kosher-salt
  • 9. 3 egg
  • 10. 1/4 kopp pluss 1 1/2 teskjeer rapsolje
  • 11. 1 1/2 kopper varmt vann, eller mer ved behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle til de er godt blandet. I en annen bolle, rør sammen eggene, 1/4 kopp av oljen og vannet. Hell de våte ingrediensene i de tørre og bland godt for hånd. Deigen skal se ut som kakerøre; hvis den ikke gjør det, tilsett mer varmt vann, en spiseskje av gangen, til den gjør det. Flytt bollen til et varmt sted og la den stå i 1 time. Med risten i midten av ovnen, skru opp varmen til 200°C. Smør en metallbrødform på 19 x 9 cm med resten av solsikkeoljen. Hell røren i den smurte formen og stek i 50 til 55 minutter, og dekk toppen av brødet lett med aluminiumsfolie etter de første 10 minuttene. Vend brødet ut av formen på en avkjølingsrist ved forsiktig å føre en kniv langs kantene av formen og snu den opp ned. La det avkjøle før du skjærer i det.
  2. 22. Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle til de er godt blandet. I en annen bolle, rør sammen eggene, 1/4 kopp av oljen og vannet. Hell de våte ingrediensene i de tørre og bland godt for hånd. Deigen skal se ut som kakerøre; hvis den ikke gjør det, tilsett mer varmt vann, en spiseskje av gangen, til den gjør det. Flytt bollen til et varmt sted og la den stå i 1 time.
  3. 33. Med risten i midten av ovnen, skru opp varmen til 200°C. Smør en metallbrødform på 19 x 9 cm med resten av solsikkeoljen. Hell røren i den smurte formen og stek i 50 til 55 minutter, og dekk toppen av brødet lett med aluminiumsfolie etter de første 10 minuttene. Vend brødet ut av formen på en avkjølingsrist ved forsiktig å føre en kniv langs kantene av formen og snu den opp ned. La det avkjøle før du skjærer i det.