Hvitt brød
Lær hvordan du lager et deilig hvitt brød hjemme. En enkel oppskrift for nybegynnere som vil ha ferskt, luftig brød til frokost eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp tapiokamel
- 2. 3/4 kopp kikertmel
- 3. 1 kopp potetstivelse
- 4. 1 1/4 kopper hvit rismel
- 5. 2 1/2 teskjeer tørrgjær
- 6. 2 spiseskjeer sukker
- 7. 1 spiseskje knuste linfrø
- 8. 1 1/2 teskjeer kosher-salt
- 9. 3 egg
- 10. 1/4 kopp pluss 1 1/2 teskjeer rapsolje
- 11. 1 1/2 kopper varmt vann, eller mer ved behov
Fremgangsmåte
- 11. Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle til de er godt blandet. I en annen bolle, rør sammen eggene, 1/4 kopp av oljen og vannet. Hell de våte ingrediensene i de tørre og bland godt for hånd. Deigen skal se ut som kakerøre; hvis den ikke gjør det, tilsett mer varmt vann, en spiseskje av gangen, til den gjør det. Flytt bollen til et varmt sted og la den stå i 1 time. Med risten i midten av ovnen, skru opp varmen til 200°C. Smør en metallbrødform på 19 x 9 cm med resten av solsikkeoljen. Hell røren i den smurte formen og stek i 50 til 55 minutter, og dekk toppen av brødet lett med aluminiumsfolie etter de første 10 minuttene. Vend brødet ut av formen på en avkjølingsrist ved forsiktig å føre en kniv langs kantene av formen og snu den opp ned. La det avkjøle før du skjærer i det.
- 22. Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle til de er godt blandet. I en annen bolle, rør sammen eggene, 1/4 kopp av oljen og vannet. Hell de våte ingrediensene i de tørre og bland godt for hånd. Deigen skal se ut som kakerøre; hvis den ikke gjør det, tilsett mer varmt vann, en spiseskje av gangen, til den gjør det. Flytt bollen til et varmt sted og la den stå i 1 time.
- 33. Med risten i midten av ovnen, skru opp varmen til 200°C. Smør en metallbrødform på 19 x 9 cm med resten av solsikkeoljen. Hell røren i den smurte formen og stek i 50 til 55 minutter, og dekk toppen av brødet lett med aluminiumsfolie etter de første 10 minuttene. Vend brødet ut av formen på en avkjølingsrist ved forsiktig å føre en kniv langs kantene av formen og snu den opp ned. La det avkjøle før du skjærer i det.