Fettuccine med rosenkål og pinjekjerner
en smakfull oppskrift på fettuccine med sprø rosenkål og nøtteaktige pinjekjerner. enkel å lage og perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 pund rosenkål, renset
- 1/2 pund tørket eggfettuccine
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3 spiseskjeer pinjekjerner
- Tilbehør: revet Parmigiano-Reggiano
Fremgangsmåte
- 1Skjær rosenkål i tynne skiver med en food processor utstyrt med skiveskive. Kok fettuccine i en stor kjele med kokende, saltet vann (3 spiseskjeer salt per 6 liter vann) til al dente. I mellomtiden, varm smør og olje i en stor, tykk stekepanne over middels varme til skummet legger seg, og kok deretter pinjekjerner under omrøring til de er gylne, ca. 1–2 minutter. Tilsett rosenkål, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper, og stek over middels høy varme til de er møre og lett brune, ca. 4 minutter. Reserver 1/2 kopp av pastavannet, sil av pastaen og ha den i pannen, vend godt sammen med nok av det reserverte vannet for å fukte.