Kaffe Crème Brûlée

Kaffe Crème Brûlée

Lær hvordan du lager en perfekt coffee crème brûlée. En kremet dessert med rik kaffesmak og sprø karamellisert topp. En enkel oppskrift for alle dessertelskere!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 6 store eggeplommer
  • 1 stort egg
  • 2/3 kopp sukker
  • 1 ¾ kopper kremfløte
  • 1 ¾ kopper melk
  • 1 ½ ss instant espressopulver
  • 2 ss Kahlúa
  • ¼ kopp lett pakket brunt sukker eller råsukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
  2. 2I en bolle visper du sammen eggeplommer, hele egg og sukker.
  3. 3I en tykkbunnet kjele varmer du opp fløte og melk over moderat høy varme til blandingen akkurat begynner å koke, og rører inn espresso-pulver og Kahlúa, og rører til pulveret er oppløst.
  4. 4Hell melkeblandingen i eggeblandingen i en tynn stråle, mens du visper, og skum av eventuelt skum.
  5. 5Fordel kremen i åtte små, ildfaste ramekiner à ½ kopp, plassert i en stekeplate.
  6. 6Tilsett nok varmt vann i stekeplaten til å nå halvveis opp på sidene av ramekinene.
  7. 7Stek kremsausene midt i ovnen til de akkurat har stivnet, men fortsatt skjelver litt, ca. 40 minutter.
  8. 8Ta ramekinene ut av vannbadet og la kremsausene avkjøle.
  9. 9Sett dem i kjøleskapet, dekket løst med plastfolie, og la dem stå i minst 4 timer eller over natten.
  10. 10Sett grillelementet slik at kremsausene vil være 5–7,5 cm fra varmekilden, og forvarm grillelementet.
  11. 11Sikt brunt sukker jevnt over kremsausene og gratiner dem til sukkeret er smeltet og karamellisert, ca. 2 minutter.
  12. 12Alternativt kan du drysse rått sukker over kremsausene og karamellisere det med en blowtorch.
  13. 13La kremsausene avkjøle i 20 minutter.