Enkel Pad Thai

Enkel Pad Thai

oppskrift på enkel pad thai som er rask og lett å lage hjemme. perfekt for en smakfull hverdagsmiddag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 8 unser pad thai- eller lo mein-nudler
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 store egg
  • 1 ½ spiseskje soyasaus
  • 2 spiseskjeer fersk limejuice (fra omtrent 1 middels lime)
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 teskje fiskesaus
  • 1/8 teskje rød pepperflak
  • 3 grønne løk, skivet
  • 1/4 bunt fersk koriander, bare bladene, grovhakket
  • 1/4 kopp hakkede, usaltede peanøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med vann til det koker kraftig. Tilsett nudlene og kok i 7 til 10 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet og sett til side. I en stor stekepanne, varm opp vegetabilsk olje over middels varme. Tilsett hvitløk og kok i 1 til 2 minutter, eller til den er myk. Visp eggene lett med en gaffel. Hell dem i stekepannen og kok bare til de begynner å stivne, men fortsatt er fuktige, og rør litt i eggene slik at de lett blir eggerøre. Når eggene er kokt, fjern stekepannen fra varmen og sett til side. I en liten bolle, rør sammen soyasaus, limesaft, sukker, fiskesaus og rød pepperflak. Hell sausen i stekepannen med eggerøren. Tilsett nudlene og vend godt slik at de dekkes av sausen. Strø over grønn løk, koriander og peanøtter. Vend lett for å blande. Server varm.
  2. 2Kok opp en stor kjele med vann til det koker kraftig. Tilsett nudlene og kok i 7 til 10 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet og sett til side.
  3. 3I en stor stekepanne, varm opp vegetabilsk olje over middels varme. Tilsett hvitløk og kok i 1 til 2 minutter, eller til den er myk.
  4. 4Visp eggene lett med en gaffel. Hell dem i stekepannen og kok bare til de begynner å stivne, men fortsatt er fuktige, og rør litt i eggene slik at de lett blir eggerøre. Når eggene er kokt, fjern stekepannen fra varmen og sett til side.
  5. 5I en liten bolle, rør sammen soyasaus, limesaft, sukker, fiskesaus og rød pepperflak. Hell sausen i stekepannen med eggerøren. Tilsett nudlene og vend godt slik at de dekkes av sausen.
  6. 6Strø over grønn løk, koriander og peanøtter. Vend lett for å blande. Server varm.
  7. 7Budget Byte: Pad thai-nudler har en unik smak og tekstur, men hvis du ikke finner dem i ditt område, kan du prøve å erstatte med en annen flat pasta som linguine.
  8. 8Pad thai-nudler har en unik smak og tekstur, men hvis du ikke finner dem i ditt område, kan du prøve å erstatte med en annen flat pasta som linguine.