Enkel Pad Thai
oppskrift på enkel pad thai som er rask og lett å lage hjemme. perfekt for en smakfull hverdagsmiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser pad thai- eller lo mein-nudler
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 store egg
- 1 ½ spiseskje soyasaus
- 2 spiseskjeer fersk limejuice (fra omtrent 1 middels lime)
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- 1 teskje fiskesaus
- 1/8 teskje rød pepperflak
- 3 grønne løk, skivet
- 1/4 bunt fersk koriander, bare bladene, grovhakket
- 1/4 kopp hakkede, usaltede peanøtter
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med vann til det koker kraftig. Tilsett nudlene og kok i 7 til 10 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet og sett til side. I en stor stekepanne, varm opp vegetabilsk olje over middels varme. Tilsett hvitløk og kok i 1 til 2 minutter, eller til den er myk. Visp eggene lett med en gaffel. Hell dem i stekepannen og kok bare til de begynner å stivne, men fortsatt er fuktige, og rør litt i eggene slik at de lett blir eggerøre. Når eggene er kokt, fjern stekepannen fra varmen og sett til side. I en liten bolle, rør sammen soyasaus, limesaft, sukker, fiskesaus og rød pepperflak. Hell sausen i stekepannen med eggerøren. Tilsett nudlene og vend godt slik at de dekkes av sausen. Strø over grønn løk, koriander og peanøtter. Vend lett for å blande. Server varm.
- 2Kok opp en stor kjele med vann til det koker kraftig. Tilsett nudlene og kok i 7 til 10 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet og sett til side.
- 3I en stor stekepanne, varm opp vegetabilsk olje over middels varme. Tilsett hvitløk og kok i 1 til 2 minutter, eller til den er myk.
- 4Visp eggene lett med en gaffel. Hell dem i stekepannen og kok bare til de begynner å stivne, men fortsatt er fuktige, og rør litt i eggene slik at de lett blir eggerøre. Når eggene er kokt, fjern stekepannen fra varmen og sett til side.
- 5I en liten bolle, rør sammen soyasaus, limesaft, sukker, fiskesaus og rød pepperflak. Hell sausen i stekepannen med eggerøren. Tilsett nudlene og vend godt slik at de dekkes av sausen.
- 6Strø over grønn løk, koriander og peanøtter. Vend lett for å blande. Server varm.
- 7Budget Byte: Pad thai-nudler har en unik smak og tekstur, men hvis du ikke finner dem i ditt område, kan du prøve å erstatte med en annen flat pasta som linguine.
- 8Pad thai-nudler har en unik smak og tekstur, men hvis du ikke finner dem i ditt område, kan du prøve å erstatte med en annen flat pasta som linguine.