Hello Fresh Mobile Banner
Kanelhavregrøtpannekaker

Kanelhavregrøtpannekaker

lær hvordan du lager deilige kanel havregryn pannekaker, perfekte for en sunn frokost eller brunch. enkel oppskrift med naturlige ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 1/3 kopper vann
  • 1/2 kopp gammeldags havregryn
  • 5 spiseskjeer smør, i terninger, pluss mer til steking
  • 1 1/3 kopper hvetemel
  • 1 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 2/3 kopp ristet hvetegryn
  • 2 store egg
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje (generøst) salt
  • 1/4 teskje (litt) malt muskatnøtt
  • 1 1/2 kopper hakket frukt (for eksempel pærer, epler eller bananer; valgfritt)
  • Ren lønnesirup og/eller yoghurt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 250°F. Plasser et stort bakepapir i ovnen. Rør sammen 1 1/3 kopper vann, havregryn og 5 spiseskjeer smør i en tung, middels stor kjele over middels høy varme til blandingen begynner å koke. Kok til blandingen er veldig tykk, under konstant omrøring, i omtrent 5 minutter. Overfør til en stor bolle og la det avkjøle i 15 minutter. Rør inn mel, sukker, hvete germ, egg, kanel, bakepulver, salt og muskatnøtt. Bland inn frukt, hvis ønskelig. Varm opp en takke eller to store non-stick stekepanner over middels høy varme. Pensle med smør. Hell røren på takken eller stekepannene med rause 1/2 kopp for hver pannekake; fordel røren til 4- til 5-tommers runde. Stek pannekakene til de er brune og gjennomstekte, ca. 4 minutter på hver side. Plasser dem på bakepapiret i ovnen for å holde dem varme. Gjenta med resten av røren. Server pannekakene med sirup og/eller yoghurt.
  2. 2Forvarm ovnen til 250°F. Plasser et stort bakepapir i ovnen. Rør sammen 1 1/3 kopper vann, havregryn og 5 spiseskjeer smør i en tung, middels stor kjele over middels høy varme til blandingen begynner å koke. Kok til blandingen er veldig tykk, under konstant omrøring, i omtrent 5 minutter. Overfør til en stor bolle og la det avkjøle i 15 minutter. Rør inn mel, sukker, hvete germ, egg, kanel, bakepulver, salt og muskatnøtt. Bland inn frukt, hvis ønskelig.
  3. 3Varm opp en takke eller to store non-stick stekepanner over middels høy varme. Pensle med smør. Hell røren på takken eller stekepannene med rause 1/2 kopp for hver pannekake; fordel røren til 4- til 5-tommers runde. Stek pannekakene til de er brune og gjennomstekte, ca. 4 minutter på hver side. Plasser dem på bakepapiret i ovnen for å holde dem varme. Gjenta med resten av røren. Server pannekakene med sirup og/eller yoghurt.