Fatoosh
oppskrift på fattoush, en frisk og smakfull mellomøstlig forrett med sprø grønnsaker og pita. perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pitabrød
- 8 blader romanosalat, revet i biter
- 2 grønne løk, hakket
- 1 agurk, hakket
- 3 tomater, delt i båter
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 1 hvitløksfedd, skrelt og hakket
- 2 ss sumakpulver
- 1/4 kopp sitronsaft
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 ts salt
- 1/4 ts malt svart pepper
- 1/4 kopp hakkede ferske mynteblader
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Rist pitabrødene i den forvarmede ovnen i 5 til 10 minutter, til de er sprø. Ta dem ut av ovnen, og bryt dem i bitestore biter.
- 3I en stor bolle, vend sammen de ristet pitabitene, romainesalat, grønn løk, agurk og tomater.
- 4I en liten bolle, bland persille, hvitløk, sumak, sitronsaft, olivenolje, salt, pepper og mynte. Hell blandingen over pitablandingen, og vend forsiktig før servering.