Fatoosh

Fatoosh

oppskrift på fattoush, en frisk og smakfull mellomøstlig forrett med sprø grønnsaker og pita. perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pitabrød
  • 8 blader romanosalat, revet i biter
  • 2 grønne løk, hakket
  • 1 agurk, hakket
  • 3 tomater, delt i båter
  • 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 1 hvitløksfedd, skrelt og hakket
  • 2 ss sumakpulver
  • 1/4 kopp sitronsaft
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts malt svart pepper
  • 1/4 kopp hakkede ferske mynteblader

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2Rist pitabrødene i den forvarmede ovnen i 5 til 10 minutter, til de er sprø. Ta dem ut av ovnen, og bryt dem i bitestore biter.
  3. 3I en stor bolle, vend sammen de ristet pitabitene, romainesalat, grønn løk, agurk og tomater.
  4. 4I en liten bolle, bland persille, hvitløk, sumak, sitronsaft, olivenolje, salt, pepper og mynte. Hell blandingen over pitablandingen, og vend forsiktig før servering.