Stekte egg i olivenolje med mozzarella og harissa
oppskrift på deilige egg stekt i olivenolje, toppet med mozzarella og krydret med harissa – perfekt som frokost eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp ekstra virgin olivenolje, delt
- 2. 2 teskjeer ferdigkjøpt harissapaste fra tube
- 3. 2 teskjeer ferdigkjøpt hot pepper relish eller pasta (for eksempel ZerGüt Hot Ajvar eller Amore)
- 4. 1 fedd hvitløk, finhakket, pluss 1 hel hvitløksfedd, skrelt
- 5. 1/2 teskje fersk sitronjuice
- 6. 1/4 teskje salt
- 7. 4 skiver brioche eller eggbrød, ca. 2,5 cm tykke, lett ristet
- 8. 4 store egg
- 9. 170 gram fersk mozzarellaost, avrennet og grovhakket
- 10. 1/4 kopp ferske italienske persilleblader
Fremgangsmåte
- 11. Visp 1/2 kopp olivenolje, harissapaste, hot pepper relish, finhakket hvitløk, sitronsaft og salt i en liten bolle for å blande. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Ta ut og la det bli romtemperert, og visp opp igjen før bruk.) Forvarm grillen. Gni toastskivene på én side med et skrelt hvitløksfedd, og plasser deretter én toast på hver av fire tallerkener. Varm opp den gjenværende 1/4 kopp olivenolje i en stor, ovnsikker non-stick panne over middels høy varme. Knekk eggene i pannen; strø lett med salt. Kok til eggehvitene akkurat har stivnet, men plommene fortsatt er rennende, ca. 2 minutter. Ta pannen av varmen; strø mozzarellaost over eggene. Sett pannen under grillen og grill bare til osten smelter og midten av plommene fortsatt er litt rennende, ca. 2 minutter. Plasser forsiktig ett egg oppå hver toastskive. Skje harissasaus over eggene. Strø over persilleblader og server.
- 22. Visp 1/2 kopp olivenolje, harissapaste, hot pepper relish, finhakket hvitløk, sitronsaft og salt i en liten bolle for å blande. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Ta ut og la det bli romtemperert, og visp opp igjen før bruk.)
- 33. Forvarm grillen. Gni toastskivene på én side med et skrelt hvitløksfedd, og plasser deretter én toast på hver av fire tallerkener.
- 44. Varm opp den gjenværende 1/4 kopp olivenolje i en stor, ovnsikker non-stick panne over middels høy varme. Knekk eggene i pannen; strø lett med salt. Kok til eggehvitene akkurat har stivnet, men plommene fortsatt er rennende, ca. 2 minutter. Ta pannen av varmen; strø mozzarellaost over eggene. Sett pannen under grillen og grill bare til osten smelter og midten av plommene fortsatt er litt rennende, ca. 2 minutter. Plasser forsiktig ett egg oppå hver toastskive. Skje harissasaus over eggene. Strø over persilleblader og server.