Tranebær-lime marmelade
Lær hvordan du lager en deilig cranberry-lime marmalade med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som pålegg. En frisk og smakfull oppskrift for alle sesonger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 2. 1/4 kopp vann
- 3. 2 kopper ferske eller frosne tranebær
- 4. 2 kopper appelsinmarmelade
- 5. 1 spiseskje revet limeskall
- 6. 1/2 vaniljestang, delt på langs (valgfritt)
- 7. 1/4 teskje (litt mindre) malt nellik
Fremgangsmåte
- 11. Rør sukker og 1/4 kopp vann i en middels kjele over middels varme til sukkeret er oppløst. Tilsett alle de resterende ingrediensene. Kok opp til tranebærene sprekker, og rør av og til, i omtrent 5 minutter. La det avkjøle helt. (Kan lages to uker på forhånd. Oppbevares i lukket beholder i kjøleskapet.)
- 22. Rør sukker og 1/4 kopp vann i en middels kjele over middels varme til sukkeret er oppløst. Tilsett alle de resterende ingrediensene. Kok opp til tranebærene sprekker, og rør av og til, i omtrent 5 minutter. La det avkjøle helt. (Kan lages to uker på forhånd. Oppbevares i lukket beholder i kjøleskapet.)




