Mandelkake
oppskrift på en deilig mandelkake som er perfekt som dessert eller til kaffebesøk. enkel å lage og smakfull for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 pund (ca. 1 3/4 kopper) skåldede hele mandler
- 2. 6 store egg, skill ut eggehvitene
- 3. 1 1/4 kopper superfint sukker
- 4. Revet skall av 1 appelsin
- 5. Revet skall av 1 sitron
- 6. 4 dråper mandelessens
- 7. Melis til å støve over
Fremgangsmåte
- 11. Finhakk mandlene i en food processor. Med en elektrisk mikser, pisk eggeplommene sammen med sukkeret til en glatt, lys krem. Rør inn sitrusskallene og mandelessensen. Tilsett de malte mandlene og bland godt. Med rene visper, pisk eggehvitene i en stor bolle til stive topper dannes. Vend dem forsiktig inn i egge- og mandelblandingen (blandingen er tykk, så du må vende den godt inn i eggehvitene). Smør en 28 cm springform, helst non-stick, med smør og strø den med mel. Hell i kakerøren og stek i en forvarmet ovn på 175°C i 40 minutter, eller til den føles fast å ta på. La den avkjøle før den tas ut av formen. Rett før servering, sikt melis over toppen av kaken. Eller, hvis du vil, kan du kutte ut et kors av papir i St. James-mønster. Plasser det midt på kaken, og sikt melis over kaken, før du fjerner papiret.
- 22. Finhakk mandlene i en food processor.
- 33. Med en elektrisk mikser, pisk eggeplommene sammen med sukkeret til en glatt, lys krem. Rør inn sitrusskallene og mandelessensen. Tilsett de malte mandlene og bland godt.
- 44. Med rene visper, pisk eggehvitene i en stor bolle til stive topper dannes. Vend dem forsiktig inn i egge- og mandelblandingen (blandingen er tykk, så du må vende den godt inn i eggehvitene).
- 55. Smør en 28 cm springform, helst non-stick, med smør og strø den med mel. Hell i kakerøren og stek i en forvarmet ovn på 175°C i 40 minutter, eller til den føles fast å ta på. La den avkjøle før den tas ut av formen.
- 66. Rett før servering, sikt melis over toppen av kaken. Eller, hvis du vil, kan du kutte ut et kors av papir i St. James-mønster. Plasser det midt på kaken, og sikt melis over kaken, før du fjerner papiret.



