Fylte egg med pepperrot og svart pepper
Lær hvordan du lager deilige deviled eggs med en krydret vri av horseradish og svart pepper. Perfekt som forrett eller snacks til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 1 dusin store egg
- 2. 6 spiseskjeer majones
- 3. 3 spiseskjeer (eller mer) ferdigrevet pepperrot
- 4. 2 spiseskjeer søt sylteagjær fra glass med søte sylteagurker
- 5. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 6. 1/4 teskje salt
- 7. 24 ferske persilleblader
Fremgangsmåte
- 11. Legg eggene i en stor kjele. Tilsett nok kaldt vann til å dekke eggene med 2,5 cm vann. Dekk kjelen med lokk; kok opp. Ta kjelen av varmen og la den stå med lokk i 10 minutter. Sil av vannet. La eggene stå i kaldt vann til de er kalde, omtrent 30 minutter. Skrell eggene; del dem i to på langs. Overfør eggeplommene til en foodprocessor. Trim av en liten skive fra bunnen av eggehvitene; plasser dem på et fat med innsiden opp. Kjør eggeplommene til de er jevne. Tilsett majones, 3 spiseskjeer horseradish, sylteagjær, pepper og salt i eggeplommene; kjør til blandingen er jevn. Juster krydderet etter smak, og tilsett mer horseradish hvis ønskelig. FORKORTET FORBEREDELSE Kan lages 1 dag i forveien. Dekk eggehvitene og fyllet separat og oppbevar i kjøleskapet. Overfør fyllet til en sprøytepose med en 1/4-tommers rund tipp. Fyll eggehvitene med fyllet ved å sprøyte det inn i hulrommene. Pynt med persille.
- 22. Legg eggene i en stor kjele. Tilsett nok kaldt vann til å dekke eggene med 2,5 cm vann. Dekk kjelen med lokk; kok opp. Ta kjelen av varmen og la den stå med lokk i 10 minutter. Sil av vannet. La eggene stå i kaldt vann til de er kalde, omtrent 30 minutter.
- 33. Skrell eggene; del dem i to på langs. Overfør eggeplommene til en foodprocessor. Trim av en liten skive fra bunnen av eggehvitene; plasser dem på et fat med innsiden opp. Kjør eggeplommene til de er jevne. Tilsett majones, 3 spiseskjeer horseradish, sylteagjær, pepper og salt i eggeplommene; kjør til blandingen er jevn. Juster krydderet etter smak, og tilsett mer horseradish hvis ønskelig. FORKORTET FORBEREDELSE Kan lages 1 dag i forveien. Dekk eggehvitene og fyllet separat og oppbevar i kjøleskapet. Overfør fyllet til en sprøytepose med en 1/4-tommers rund tipp. Fyll eggehvitene med fyllet ved å sprøyte det inn i hulrommene. Pynt med persille.



