Kald tomatsuppe med marokkanske krydder

Kald tomatsuppe med marokkanske krydder

Oppdag hvordan du lager en smakfull marokkansk krydret kald tomatsuppe. Perfekt for varme sommerdager eller som forfriskende forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 liten løk, hakket
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 1 teskje paprika
  • 4. 1/4 teskje malt ingefær
  • 5. 1/4 teskje malt spisskummen
  • 6. Liten skje (knapt 1/4 teskje) malt kanel
  • 7. 1 (400–450 gram) boks hele tomater i juice, drenert og juicen satt til side
  • 8. 1 3/4 kopper kyllingkraft (ca. 415 ml)
  • 9. 2 teskjeer honning
  • 10. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
  • 11. 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
  • 12. 1/2 teskje fersk sitronjuice, eller etter smak
  • 13. Pynt: sitronskiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Surr løk i olje med krydder i en tykk, 3-liters kjele over middels varme, av og til med omrøring, til løken er myk og begynner å bli brun, ca. 4–5 minutter. Grovhakk tomatene og tilsett dem i løken sammen med de reserverte juice, buljong, honning, 1 ss persille og 1 ss koriander, og kok opp. Overfør suppen til en metallskål som er plassert i en større bolle med is og kaldt vann. La suppen avkjøles, av og til med omrøring, til den er kald, ca. 15–20 minutter. Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper. Rør inn resten av persillen og korianderen.