Garam Masala

Garam Masala

lær hvordan du lager garam masala hjemme, og bruk det i dine favorittindiske oppskrifter for en rik og aromatisk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss tørkede miniatyrrosesblomster (valgfritt)
  • 2. 1 tomme kanelstang, brutt i biter
  • 3. 2 laurbærblader
  • 4. 1/4 kopp spisskummenfrø
  • 5. 1/3 kopp korianderfrø
  • 6. 1 ss grønne kardemommekapsler
  • 7. 1 ss hele svarte pepperkorn
  • 8. 2 ts hele nellikker
  • 9. 1 tørket rød chili
  • 10. 1/4 ts nyrevet muskatnøtt
  • 11. 1/8 ts malt maceskall

Fremgangsmåte

  1. 1Hvis rosene har stilker, brekk dem av og kast dem. Varm opp rosene sammen med kanel, laurbærblader, spisskummenfrø, korianderfrø, kardemommekapsler, hele pepperkorn, nellik og chili i en middels stor stekepanne på middels høy varme, rør ofte, til spisskummen blir brunt, i 2 1/2 til 3 minutter. Overfør til en krydderkvern eller kaffekvern, tilsett muskatnøtt og mace, og kvern til det er fint pulver. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil 4 måneder.