
Bær med geraniumkrem
oppskrift på bær med geraniumkrem, en frisk og smakfull dessert perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og imponerende å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp kremfløte
- 2. 2 spiseskjeer finhakkede, økologiske geraniumblader med rosearoma (pelargonium)
- 3. 1/4 kopp sukker
- 4. 113 g kremost, myknet
- 5. 3 kopper bjørnebær (ca. 370 g)
- 6. 1 1/2 kopper blåbær (ca. 225 g)
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp krem, geraniumblader og sukker i en metallbolle plassert over en kjele med småkokende vann, og rør til sukkeret er oppløst og kremen er varm, men ikke kokende, i omtrent 5 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle litt, deretter sett det i kjøleskapet til det er kaldt, i omtrent 45 minutter. Sil kremen gjennom en sikt satt over en bolle, og kast eventuelle faste stoffer. Pisk sammen kremost og krem i en bolle med en elektrisk mikser til det er tykt, men ikke stivt (kremen skal ikke danne topper), i omtrent 2 minutter. Fordel bjørnebær og blåbær i 6 skåler eller parfaitglass, og topp med kremen.