
Gulrotkake
Lær hvordan du lager en klassisk gulrotkake med saftig tekstur og deilig kremostfyll. Perfekt til fest eller som helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. Romtemperert smør og mel til å forberede kaken
- 2. N/A mel
- 3. 2/3 kopp mel
- 4. 1/2 kopp sukker
- 5. 1 teskje natron
- 6. 3/4 teskje bakepulver
- 7. 1 teskje malt kanel
- 8. 1/4 teskje malt nellik
- 9. 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 10. 1/4 teskje malt allehånde
- 11. 1/4 teskje salt
- 12. 1/3 kopp vegetabilsk olje, hasselnøttolje eller valnøttolje
- 13. 2 egg
- 14. 1 kopp hakkede valnøtter
- 15. 1/2 kopp hakket, avrent ananas
- 16. 1 kopp finrevet gulrot (fra omtrent én stor gulrot)
- 17. Én 225 grams pakke kremost
- 18. 6 spiseskjeer smør
- 19. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 20. 1 3/4 kopper melis
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 23 x 13 cm (9 x 5 tommer) eller 11,5 x 21,5 cm (4 1/2 x 8 1/2 tommer) brødform. Smør formen med mel, og rist av overflødig mel. I en bolle, visp sammen mel, sukker, natron, bakepulver, krydder og salt, og sikt dem deretter over i en annen bolle for å sikre at krydderet er godt fordelt. I en liten bolle, visp sammen olje og egg til det er godt blandet, og rør deretter eggeblandingen inn i melet med en slikkepott. Vend inn valnøtter, ananas og revet gulrot. Hell røren i den forberedte formen og jevn ut toppen med en slikkepott. Stek i 50 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle til den er enkel å håndtere, og vend den ut på en avkjølingsrist. Mens kaken avkjøler, lag glasuren. I en bolle, bland kremost, smør, vanilje og melis. Bruk en kjøkkenmaskin med flatpisker eller en håndmikser, og pisk på middels hastighet til det er godt blandet og luftig, ca. 10 minutter eller til det er glatt. Smør glasuren over toppen av brødet.