
Mais- og tomatgrateng med basilikum
Lær hvordan du lager en deilig corn and tomato gratin med basilikum. Perfekt som forrett eller lett middag, med friske smaker og enkel fremgangsmåte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 2. 1 ½ kopper hakket løk
- 3. 5 kopper ferske maiskjerner (fra omtrent 7 øre)
- 4. 1/8 teskje malt muskatnøtt
- 5. Non-stick grønnsaksspray
- 6. 2 ½ kopper halv og halv
- 7. 3 store egg
- 8. 2 store eggehviter
- 9. 1/4 teskje hot saus
- 10. 2 kopper hakkede, frøete tomater, avrente
- 11. ½ kopp hakket fersk basilikum
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Varm opp olivenolje i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Tilsett hakket løk i pannen. Sauter til løken er gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Tilsett maiskjerner og sautér til de er gjennomkokte, ca. 6 minutter. Rør inn malt muskatnøtt. Krydre med salt og pepper etter smak. La avkjøle. Spray en 2-liters glassform med non-stick vegetabilsk oljespray. Bland sammen fløte, egg, eggehviter og hot pepper-saus i en stor bolle, og visp for å blande. Rør inn maisblandingen i eggeblandingen. Hell over i den forberedte formen. Stek til eggeblandingen er stivnet, ca. 30 minutter. Ta gratengen ut av ovnen. Krydre tomatene med salt og pepper. Strø jevnt over gratengen. Stek til tomatene er gjennomvarme, ca. 8 minutter. Strø over basilikum og server.