Tranebær-maisbrød raskt
Lær hvordan du lager en deilig cranberry-cornmeal quick bread. Perfekt som frokost eller mellommåltid, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. Smørefri vegetabilsk spray
- 2. 1 kopp usøtet, allsidig mel
- 3. 1 kopp hvitt fullkornsmel eller vanlig fullkornsmel*
- 4. 1 kopp middelskåret fullkornshvetemel eller vanlig fullkornshvetemel
- 5. 1/2 kopp sukker
- 6. 1 1/2 teskjeer salt
- 7. 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 8. 1 1/4 kopper kulturmelk
- 9. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, smeltet
- 10. 1/2 kopp rent lønnesirup
- 11. 2 store egg
- 12. 1/2 teskje lønnesirup-essens
- 13. 3/4 kopp hakkede pekannøtter pluss 10 pekannøtt-halvdel for pynt
- 14. 3/4 kopp tørkede tranebær (ca. 115 gram)
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 31. Still risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Spray en metallform på 23x13x7,5 cm (9x5x3 tommer) med non-stick spray. Visp sammen begge meltypene, maisenna, sukker, salt og bakepulver i en stor bolle. Visp sammen kulturmelk, smørsmelt, lønnesirup, egg og ekstrakt i en middels stor bolle. Tilsett kulturmelkblandingen i melblandingen; rør forsiktig til det er akkurat blandet. Rør inn ¾ kopp hakkede pekannøtter og tranebær. Skje røren i formen. Arranger pekannøtt-halvdelene i en rad nedover midten av røren. Stek brødet til toppen er gyllenbrun og en kniv satt inn i midten av brødet kommer ut ren, og dekk forsiktig med aluminiumsfolie hvis det blir for brunt for raskt, ca. 1 time og 10 minutter. Avkjøl i formen på en rist i 20 minutter. Vend ut på en rist og avkjøl. LITT FORHÅNDSVIS: Kan lages 1 dag i forveien. Pakk brødet inn i folie og oppbevar ved romtemperatur. LENGRE FORHÅNDSVIS: Kan lages og deretter fryses i opptil 2 uker. Pakk inn i folie, og legg det deretter i en lufttett plastpose.
- 42. Still risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Spray en metallform på 23x13x7,5 cm (9x5x3 tommer) med non-stick spray. Visp sammen begge meltypene, maisenna, sukker, salt og bakepulver i en stor bolle. Visp sammen kulturmelk, smørsmelt, lønnesirup, egg og ekstrakt i en middels stor bolle. Tilsett kulturmelkblandingen i melblandingen; rør forsiktig til det er akkurat blandet. Rør inn ¾ kopp hakkede pekannøtter og tranebær. Skje røren i formen. Arranger pekannøtt-halvdelene i en rad nedover midten av røren.
- 53. Stek brødet til toppen er gyllenbrun og en kniv satt inn i midten av brødet kommer ut ren, og dekk forsiktig med aluminiumsfolie hvis det blir for brunt for raskt, ca. 1 time og 10 minutter. Avkjøl i formen på en rist i 20 minutter. Vend ut på en rist og avkjøl.
- 64. LITT FORHÅNDSVIS: Kan lages 1 dag i forveien. Pakk brødet inn i folie og oppbevar ved romtemperatur.
- 75. LENGRE FORHÅNDSVIS: Kan lages og deretter fryses i opptil 2 uker. Pakk inn i folie, og legg det deretter i en lufttett plastpose.
- 86. *Hvitt fullkornsmel er malt av 100 prosent hardhvete. Det inneholder alle kimen og kli (og næringsverdien) av vanlig fullkornsmel, men har en naturlig lysere farge og mildere smak. Det er tilgjengelig i noen supermarkeder og spesialforretninger, samt på kingarthurmel.com.
- 97. *Hvitt fullkornsmel er malt av 100 prosent hardhvete. Det inneholder alle kimen og kli (og næringsverdien) av vanlig fullkornsmel, men har en naturlig lysere farge og mildere smak. Det er tilgjengelig i noen supermarkeder og spesialforretninger, samt på kingarthurmel.com.