Hello Fresh Mobile Banner
Pasta Bolognese

Pasta Bolognese

Lær hvordan du lager en smakfull pasta bolognese med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og mettende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 bokser (ca. 800 g) hele tomater med juice eller knuste tomater
  • 3 ss olivenolje
  • 170 g pancetta eller 6 skiver bacon, finhakket
  • 115 g malt svinekjøtt (ikke magert)
  • 115 g malt storfekjøtt (ikke magert)
  • 115 g malt kalvkjøtt
  • 1 liten løk, finhakket (ca. 1 kopp)
  • 1 gulrot, finhakket (ca. 1 kopp)
  • 1 kopp tørr rødvin
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 ts kosher salt
  • 1 ts nykvernet svart pepper
  • 450 g småpasta, som orecchiette eller rotini
  • Pynt: Ferskrevet Parmigiano-Reggiano-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Hvis du bruker hele tomater, kjør dem i blender eller food processor sammen med saften til en puré. Sett til side. I en stor, tykk gryte over middels varme, varm opp oljen til den er varm, men ikke røykende. Tilsett pancetta og stek til den er gyllenbrun, ca. 5–6 minutter. Tilsett storfe, svinekjøtt og kalv og stek, mens du bryter opp kjøttet med baksiden av en skje, til det er brunt, ca. 7–8 minutter. Tilsett løk og gulrot og stek til grønnsakene er møre, ca. 5–6 minutter. Rør inn rødvin og la det småkoke, mens du skraper opp de brune bitene som har satt seg fast i bunnen av gryten, til væsken er redusert til halvparten, ca. 5 minutter. Rør inn tomater, fløte, salt og pepper. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke, uten lokk, av og til å røre, til sausen er tykk og har en mursteinsrød farge, omtrent 30 minutter. I en stor gryte med kokende, saltet vann, kok pastaen til den er nesten al dente. Sil av vannet og vend pastaen inn i sausen. Server med revet ost.
  2. 2Hvis du bruker hele tomater, kjør dem i blender eller food processor sammen med saften til en puré. Sett til side.
  3. 3I en stor, tykk gryte over middels varme, varm opp oljen til den er varm, men ikke røykende. Tilsett pancetta og stek til den er gyllenbrun, ca. 5–6 minutter. Tilsett storfe, svinekjøtt og kalv og stek, mens du bryter opp kjøttet med baksiden av en skje, til det er brunt, ca. 7–8 minutter. Tilsett løk og gulrot og stek til grønnsakene er møre, ca. 5–6 minutter.
  4. 4Rør inn rødvin og la det småkoke, mens du skraper opp de brune bitene som har satt seg fast i bunnen av gryten, til væsken er redusert til halvparten, ca. 5 minutter. Rør inn tomater, fløte, salt og pepper. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke, uten lokk, av og til å røre, til sausen er tykk og har en mursteinsrød farge, omtrent 30 minutter.
  5. 5I en stor gryte med kokende, saltet vann, kok pastaen til den er nesten al dente. Sil av vannet og vend pastaen inn i sausen. Server med revet ost.