Mosede poteter med karamellisert hvitløk og pastinakk

Mosede poteter med karamellisert hvitløk og pastinakk

Lær hvordan du lager myke og smakfulle mashed poteter med karamellisert hvitløk og pastinakk. En perfekt rett for høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund Yukon Gold-poteter
  • 1 hvitløksfedd (ca. 3 tommer bredt)
  • 3 ½ spiseskjeer olivenolje, delt
  • 1 pund pastinakk, skrelt, eventuelt fjernet trevlete kjerner, og skåret i 1/3-tommers biter
  • 2 kopper hel melk
  • ¾ stykke usaltet smør
  • ½ teskje hvit pepper
  • Utstyr: en potetpresse eller kjøttkvern

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
  2. 2---
  3. 3Forvarm ovnen til 220°C med rister i øvre og nedre del. Pakk hver potet inn i folie, og stikk deretter hull i potetene gjennom folien flere ganger med en gaffel. Kutt av og kast 1/2 tomme fra toppen av hvitløkhodet, slik at klyngene blir synlige. Legg hvitløken på et dobbelt lag aluminiumsfolie, og drypp over 1 spiseskje olje og strø over 1/4 teskje salt. Vri folien tett sammen for å lukke den. Stek potetene og hvitløken på risten i øvre tredjedel av ovnen til de er møre, ca. 1 til 1 1/4 time. Omtrent 30 minutter før potetene og hvitløken er ferdige, vend sellerirot med 1/4 teskje salt og de resterende 2 1/2 spiseskjeene olje i en liten bakepanne. Fordel selleriroten i et jevnt lag og stek i nedre tredjedel av ovnen, og rør om en eller to ganger, til den er gyllen og mør, ca. 25 minutter. Fjern folien fra hvitløken og la den avkjøle til den er lunken, deretter klem ut klyngene i en stor bolle og mos godt med en gaffel. Rør inn den stekte selleriroten. Varm opp melk, smør, hvit pepper og 1 1/4 teskje salt i en liten kjele over middels lav varme til smøret er smeltet. Mens melkeblandingen varmes, tar du av folien fra de stekte potetene og presser dem gjennom en potetpresse ned i bollen med hvitløk og sellerirot. (Presse vil fange opp skinnet.) Hell den varme melkeblandingen over og rør forsiktig med en stor, varmebestandig gummaspatel til alt er godt blandet.
  4. 4---
  5. 5Forvarm ovnen til 220°C med rister i øvre og nedre del.
  6. 6Pakk hver potet inn i folie, og stikk deretter hull i potetene gjennom folien flere ganger med en gaffel. Kutt av og kast 1/2 tomme fra toppen av hvitløkhodet, slik at klyngene blir synlige. Legg hvitløken på et dobbelt lag aluminiumsfolie, og drypp over 1 spiseskje olje og strø over 1/4 teskje salt. Vri folien tett sammen for å lukke den.
  7. 7Stek potetene og hvitløken på risten i øvre tredjedel av ovnen til de er møre, ca. 1 til 1 1/4 time.
  8. 8Omtrent 30 minutter før potetene og hvitløken er ferdige, vend sellerirot med 1/4 teskje salt og de resterende 2 1/2 spiseskjeene olje i en liten bakepanne. Fordel selleriroten i et jevnt lag og stek i nedre tredjedel av ovnen, og rør om en eller to ganger, til den er gyllen og mør, ca. 25 minutter.
  9. 9Fjern folien fra hvitløken og la den avkjøle til den er lunken, deretter klem ut klyngene i en stor bolle og mos godt med en gaffel. Rør inn den stekte selleriroten.
  10. 10Varm opp melk, smør, hvit pepper og 1 1/4 teskje salt i en liten kjele over middels lav varme til smøret er smeltet.
  11. 11Mens melkeblandingen varmes, tar du av folien fra de stekte potetene og presser dem gjennom en potetpresse ned i bollen med hvitløk og sellerirot. (Presse vil fange opp skinnet.)
  12. 12Hell den varme melkeblandingen over og rør forsiktig med en stor, varmebestandig gummaspatel til alt er godt blandet.