
Grillet pasta med grillede kjøttboller
Lær hvordan du lager deilig grillede pasta med saftige grillede kjøttboller. Perfekt for sommergrilling eller en smakfull hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pund kjøttdeig av storfe
- 2. 2 egg
- 3. 4 spiseskjeer ferskrevet parmesanost
- 4. 4 spiseskjeer finhakket fersk flatbladpersille
- 5. 2 teskjeer tørket oregano
- 6. 1 spiseskje finhakket fersk basilikum
- 7. 2 kopper finhakket gul løk
- 8. 2 kopper finmalte tørre brødsmuler
- 9. 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 10. 2 teskjeer grovt havsalt, helst grått salt
- 11. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 12. 2 kopper vann, pluss mer ved behov
- 13. 5 spiseskjeer kosher-salt
- 14. 1 pund tørket spaghetti
- 15. 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 16. 2 kopper grillet tomatsaus
- 17. 4 spiseskjeer revet pecorinoost
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle blander du sammen kjøtt, egg, ost, persille, oregano, basilikum, løk, brødsmuler og hvitløk, og krydrer med salt og pepper. Tilsett 1 kopp vann. Elt vannet inn i kjøttblandingen med hendene. Elt og form kjøttboller til omtrent 3,8 cm store baller med en 2-ounce skje (se kokkens merknad), eller rull dem til baller med hendene.
- 22. I en stor bolle blander du sammen kjøtt, egg, ost, persille, oregano, basilikum, løk, brødsmuler og hvitløk, og krydrer med salt og pepper. Tilsett 1 kopp vann. Elt vannet inn i kjøttblandingen med hendene. Elt og form kjøttboller til omtrent 3,8 cm store baller med en 2-ounce skje (se kokkens merknad), eller rull dem til baller med hendene.
- 33. VAKUUMPACKET KOKEMETODE: Forsegl kjøttbollene med bare en teskje ekstra virgin olivenolje og kok dem i vann på 55°C i 35 minutter.
- 44. VAKUUMPACKET KOKEMETODE: Forsegl kjøttbollene med bare en teskje ekstra virgin olivenolje og kok dem i vann på 55°C i 35 minutter.
- 55. GAMMEL VERDENS KOKEMETODE: Plasser kjøttbollene i en stor kjele eller stekepanne på komfyren (bruk to panner hvis de ikke får plass i én), tilsett 1/2 kopp vann over dem (1/2 kopp vann i hver panne hvis du bruker to), og dekk til. Damp kjøttbollene over middels varme i ca. 25 minutter. Overfør til et fat og sett i kjøleskapet til du er klar til å grille dem. Skru opp gassgrillen til høy varme eller tenn kull. Når grillen er varm, rengjør grillristen. Senk temperaturen til middels høy (kun på gassgrill), og pensle eller tørk litt olivenolje på grillristen. Grill kjøttbollene i porsjoner i en støpejerns- eller planchapanne på grillen til de er godt brune hele veien rundt, 4 minutter totalt for de vakuumpakkede kjøttbollene og ca. 6 minutter totalt for de pan-kokte kjøttbollene. Fjern fra varmen og sett til side.
- 66. GAMMEL VERDENS KOKEMETODE: Plasser kjøttbollene i en stor kjele eller stekepanne på komfyren (bruk to panner hvis de ikke får plass i én), tilsett 1/2 kopp vann over dem (1/2 kopp vann i hver panne hvis du bruker to), og dekk til. Damp kjøttbollene over middels varme i ca. 25 minutter. Overfør til et fat og sett i kjøleskapet til du er klar til å grille dem.
- 77. Skru opp gassgrillen til høy varme eller tenn kull. Når grillen er varm, rengjør grillristen. Senk temperaturen til middels høy (kun på gassgrill), og pensle eller tørk litt olivenolje på grillristen.
- 88. Grill kjøttbollene i porsjoner i en støpejerns- eller planchapanne på grillen til de er godt brune hele veien rundt, 4 minutter totalt for de vakuumpakkede og ca. 6 minutter totalt for de pan-kokte kjøttbollene. Fjern fra varmen og sett til side.
- 99. Fyll en stor gryte med ca. 19 liter vann, tilsett kosher-salt, og kok opp på høy varme på komfyren. Tilsett pastaen og kok til den er akkurat al dente, 6 til 8 minutter. Sil av pastaen, og spar 1 kopp av pastavannet. Fordel pastaen på et bakepapir og drypp over 2 ss olivenolje, slik at den ikke klistrer seg sammen. Lett olj en lang, flat grillkurv eller spray med nonstick-kokkespray. Bruk tenger og legg halvparten av pastaen i kurven, og fordel den i et tynt, jevnt lag. (Hvis du har to grillkurver, kok begge porsjonene samtidig.) Plasser kurven på en rist over varme kull og snu ofte, til pastaen får en gylden farge. Du vil høre den knitre under grilling. Tøm grillkurven i en stor varmebestandig bolle. Vend pastaen med 1 til 2 kopper Grillet Tomatsaus. Hvis den virker tørr, tilsett 1/4 kopp av det reserverte pastavannet og vend igjen. Tilsett de resterende 2 ss olivenolje og 2 ss pecorinoost. Vend godt. Overfør til et serveringsfat, topp med resten av pecorinoosten, og server umiddelbart.
- 1010. Fyll en stor gryte med ca. 19 liter vann, tilsett kosher-salt, og kok opp på høy varme på komfyren. Tilsett pastaen og kok til den er akkurat al dente, 6 til 8 minutter. Sil av pastaen, og spar 1 kopp av pastavannet.
- 1111. Fordel pastaen på et bakepapir og drypp over 2 ss olivenolje, slik at den ikke klistrer seg sammen.
- 1212. Lett olj en lang, flat grillkurv eller spray med nonstick-kokkespray. Bruk tenger og legg halvparten av pastaen i kurven, og fordel den i et tynt, jevnt lag. (Hvis du har to kurver, kok begge porsjonene samtidig.) Plasser kurven på en rist over varme kull og snu ofte, til pastaen får en gylden farge. Du vil høre den knitre under grilling.
- 1313. Tøm grillkurven i en stor varmebestandig bolle. Vend pastaen med 1 til 2 kopper Grillet Tomatsaus. Hvis den virker tørr, tilsett 1/4 kopp av det reserverte pastavannet og vend igjen. Tilsett de resterende 2 ss olivenolje og 2 ss pecorinoost. Vend godt. Overfør til et serveringsfat, topp med resten av pecorinoosten, og server umiddelbart.