
Konkurranse for grillribber med barbeque
Lær hvordan du lager deilige competition bar-b-q ribs med denne enkle oppskriften. Perfekt for grillentusiaster som vil imponere på sommerfesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 ribbeplater av svinekam med rygg
- 1/2 kopp mørkbrunt sukker
- 1/2 kopp paprika
- 1/3 kopp hvitløkssalt
- 2 spiseskjeer løkssalt
- 2 spiseskjeer chilipulver
- 1 spiseskje cayennepepper
- 1 spiseskje svart pepper
- 1 1/2 teskje tørket oregano
- 1 1/2 teskje hvit pepper
- 1 teskje spisskummen
- 1/2 kopp eplejuice per ribbe
- 1/2 kopp druejuice per ribbe
- 3/4 kopp First Stage-rub
- 1/4 kopp brunt sukker
- 1 1/2 kopp Big Bob Gibson Championship Red Sauce eller din favoritt-rød saus
- 1/2 kopp honning
Fremgangsmåte
- 1Råforberedelse: Legg ribbeplaten med bena ned på bordet. Skli en kniv under membranen og mot endebena for å skille den. Med et tørt kjøkkenpapir, grip tak i kanten av den tynne membranen og dra. Hele membranen skal løsne fra ribben.
- 2Forvarm ovnen til 250 grader. Bland First Stage-rubben godt. Påfør ruben rikelig på forsiden og baksiden av ribben. Klapp forsiktig for å sikre at ruben fester seg. Plasser ribben med kjøttsiden opp på en stekeplate med grillrist og stek i 2 1/4 timer.
- 3Ta ribben ut av ovnen. Legg hver ribbe med kjøttsiden ned på et eget dobbelt lag aluminiumsfolie. Folien skal være stor nok til å pakke inn hele ribben. Bland Second Stage-saften. Hell 1 kopp væske over hver ribbe. Pakk inn og forsegl hver ribbe tett. Sett tilbake i ovnen i 1 time.
- 4Ta de innpakkede ribbene ut av ovnen. Fjern fra folien og påfør et middels lag av Third Stage-rubben på kjøttsiden av ribben. Plasser uten å dekke i ovnen med kjøttsiden opp i 30 minutter.
- 5Ta ribbene ut av ovnen og øk ovnstemperaturen til 350 grader. Pensle med sluttglaze på begge sider av ribben. Sett ribbene tilbake i ovnen i 10 minutter, eller til sausen karamelliserer.