
Grillede grønnsaker med sitron-, timian- og sennepsbasting-saus
Lær hvordan du lager smakfulle grillede grønnsaker med en frisk sitron-, timian- og sennepsbasting. Perfekt for sommermåltidet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp (1 stang) smør, i terninger
- 1/3 kopp hakkede sjalottløk
- 1/4 kopp olivenolje
- 3 spiseskjeer Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer hakket fersk timian
- 1 spiseskje revet sitronskall
- 2 store ører fersk mais, fjernet fra husk, hver kuttet på tvers i 4 biter
- 1 liten aubergine (ca. 450 gram), kuttet på tvers i 1/2-tommers tykke skiver
- 1 stor rød løk, kuttet i 3/4-tommers tykke båter
- 1 stor rød paprika, frøet, kuttet på langs i 6 strimler
- 1 stor gul eller grønn paprika, frøet, kuttet på langs i 6 strimler
- 1 stor zucchini, trimmet, delt i fire på langs
- 8 aspargesstenger, trimmet
- 1 stor gulrot, skrelt, kuttet på skrå i 1/4-tommers tykke skiver
- Friske urtekvister
- Sitronbåter
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene i en tung, middels stor kjele. Visp over middels varme til smøret smelter og sausen er godt blandet. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan lages 3 timer på forhånd. Avkjøl. Visp over lav varme for å varme opp igjen før bruk.) Arranger maisbiter, auberginerundstykker og løk-vinger i ett lag på et stort bakepapir. Arranger paprika-strimler, squash-spyd, asparges og gulrotbiter i ett lag på et annet stort bakepapir. Overfør 1/2 kopp saus til en liten kjele og sett til side for dipping. Pensle begge sider av grønnsakene lett med noe av den resterende bastingssausen. Forbered grillen (middels-høy varme). Grill mais, aubergine og løk til de er møre og lett forkullede, pensle av og til med bastingssausen og snu med tang, ca. 6 minutter. Overfør grønnsakene til et lite fat etter hvert som de er ferdige med å grille. Dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen. Grill paprika, squash, asparges og gulrot til de er møre og lett forkullede, pensle av og til med bastingssausen og snu med tang, ca. 6 minutter. Overfør grønnsakene til samme fat, og plasser dem ved siden av de andre grønnsakene. Krydre alle grønnsakene med salt og pepper. Pynt med friske urtekvister og sitron. Sett pannen med den reserverte 1/2 koppen saus over lav varme eller ved grillens kant, og visp sausen til den er gjennomvarm. Overfør til en liten skål. Server grønnsakene, og pass på å servere den varme dippesausen separat.
- 2Bland alle ingrediensene i en tung, middels stor kjele. Visp over middels varme til smøret smelter og sausen er godt blandet. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan lages 3 timer på forhånd. Avkjøl. Visp over lav varme for å varme opp igjen før bruk.)
- 3Arranger maisbiter, auberginerundstykker og løk-vinger i ett lag på et stort bakepapir. Arranger paprika-strimler, squash-spyd, asparges og gulrotbiter i ett lag på et annet stort bakepapir. Overfør 1/2 kopp saus til en liten kjele og sett til side for dipping. Pensle begge sider av grønnsakene lett med noe av den resterende bastingssausen.
- 4Forbered grillen (middels-høy varme). Grill mais, aubergine og løk til de er møre og lett forkullede, pensle av og til med bastingssausen og snu med tangen, ca. 6 minutter. Overfør grønnsakene til et lite fat etter hvert som de er ferdige med å grille. Dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen.
- 5Grill paprika, squash, asparges og gulrot til de er møre og lett forkullede, pensle av og til med bastingssausen og snu med tangen, ca. 6 minutter. Overfør grønnsakene til samme fat, og plasser dem ved siden av de andre grønnsakene. Krydre alle grønnsakene med salt og pepper. Pynt med friske urtekvister og sitron.
- 6Sett pannen med den reserverte 1/2 koppen saus over lav varme eller ved grillens kant, og visp sausen til den er gjennomvarm. Overfør til en liten skål. Server grønnsakene, og pass på å servere den varme dippesausen separat.