Ristet blomkål med sitron- og persille dressing

Ristet blomkål med sitron- og persille dressing

en enkel oppskrift på ovnsbakt blomkål med frisk sitron og persille dressing. perfekt som forrett eller tilbehør for en sunn og smakfull rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 hodekål (ca. 900 gram), delt i buketter, inkludert møre blader
  • 2. 6 spiseskjeer olivenolje, delt
  • 3. Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 4. 1 kopp ferske flatbladede persilleblader
  • 5. 1/2 teskje finrevet sitronskall
  • 6. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220°C. Vend blomkålen med 4 spiseskjeer olje på et stekebrett med høye kanter; krydre med salt og pepper. Stek, vend av og til, til den er mør og gyllen, ca. 25–30 minutter. I mellomtiden, pulsér persille, sitronsaft og de resterende 2 spiseskjeene olje i en food processor til det er veldig finhakket; krydre med salt og pepper. Vend blomkålen med sitron-persille-blandingen og topp med sitronskall. FORHÅNDSLAG: Sitron-persille-blandingen kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.