
Grønn bønnesalat med ovnsbakte tomater
oppskrift på en frisk og enkel grønn bønne og ovnsbakt tomatsalat, perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 plommetomater, hver kuttet på langs i 4 skiver
- 2. 1/4 pund haricots verts (tynne franske grønne bønner) eller små grønne bønner, trimmet
- 3. 2 spiseskjeer fersk appelsinjuice
- 4. 1/4 teskje fersk sitronjuice, eller etter smak
- 5. 1/4 teskje ferskrevet appelsinskall
- 6. en stor teskje Dijon-sennep
- 7. 1 spiseskje olivenolje
- 8. 1 teskje finhakket sjalottløk
- 9. 1 kopp blandede babybladgrønnsaker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 °F og smør en bakeplate lett. Arranger tomatene i ett lag på bakeplaten og krydre med salt og pepper. Rist tomatene midt i ovnen i 15 minutter, eller til kantene er brune, og avkjøl. Mens tomatene ristes, kok bønnene i saltet kokende vann i 3 minutter, eller til de er sprøtt møre. Sil bønnene i en sil og skyll dem under kaldt vann til de er avkjølte. La bønnene renne av og tørk dem forsiktig. I en bolle visp sammen saft, zest, sennep, olje, sjalottløk, salt og pepper etter smak. Arranger tomatene, overlappende, på 2 tallerkener, og legg de blandede babybladene og bønnene oppå. Drypp salatene med vinaigrette. Gir 2 porsjoner som forrett eller tilbehør.
- 22. Forvarm ovnen til 450 °F og smør en bakeplate lett.
- 33. Arranger tomatene i ett lag på bakeplaten og krydre med salt og pepper.
- 44. Rist tomatene midt i ovnen i 15 minutter, eller til kantene er brune, og avkjøl.
- 55. Mens tomatene ristes, kok bønnene i saltet kokende vann i 3 minutter, eller til de er sprøtt møre. Sil bønnene i en sil og skyll dem under kaldt vann til de er avkjølte. La bønnene renne av og tørk dem forsiktig.
- 66. I en bolle visp sammen saft, zest, sennep, olje, sjalottløk, salt og pepper etter smak.
- 77. Arranger tomatene, overlappende, på 2 tallerkener, og legg de blandede babybladene og bønnene oppå. Drypp salatene med vinaigrette. Gir 2 porsjoner som forrett eller tilbehør.



