Grønn bønnesalat med ovnsbakte tomater

Grønn bønnesalat med ovnsbakte tomater

oppskrift på en frisk og enkel grønn bønne og ovnsbakt tomatsalat, perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 plommetomater, hver kuttet på langs i 4 skiver
  • 2. 1/4 pund haricots verts (tynne franske grønne bønner) eller små grønne bønner, trimmet
  • 3. 2 spiseskjeer fersk appelsinjuice
  • 4. 1/4 teskje fersk sitronjuice, eller etter smak
  • 5. 1/4 teskje ferskrevet appelsinskall
  • 6. en stor teskje Dijon-sennep
  • 7. 1 spiseskje olivenolje
  • 8. 1 teskje finhakket sjalottløk
  • 9. 1 kopp blandede babybladgrønnsaker

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 450 °F og smør en bakeplate lett. Arranger tomatene i ett lag på bakeplaten og krydre med salt og pepper. Rist tomatene midt i ovnen i 15 minutter, eller til kantene er brune, og avkjøl. Mens tomatene ristes, kok bønnene i saltet kokende vann i 3 minutter, eller til de er sprøtt møre. Sil bønnene i en sil og skyll dem under kaldt vann til de er avkjølte. La bønnene renne av og tørk dem forsiktig. I en bolle visp sammen saft, zest, sennep, olje, sjalottløk, salt og pepper etter smak. Arranger tomatene, overlappende, på 2 tallerkener, og legg de blandede babybladene og bønnene oppå. Drypp salatene med vinaigrette. Gir 2 porsjoner som forrett eller tilbehør.
  2. 22. Forvarm ovnen til 450 °F og smør en bakeplate lett.
  3. 33. Arranger tomatene i ett lag på bakeplaten og krydre med salt og pepper.
  4. 44. Rist tomatene midt i ovnen i 15 minutter, eller til kantene er brune, og avkjøl.
  5. 55. Mens tomatene ristes, kok bønnene i saltet kokende vann i 3 minutter, eller til de er sprøtt møre. Sil bønnene i en sil og skyll dem under kaldt vann til de er avkjølte. La bønnene renne av og tørk dem forsiktig.
  6. 66. I en bolle visp sammen saft, zest, sennep, olje, sjalottløk, salt og pepper etter smak.
  7. 77. Arranger tomatene, overlappende, på 2 tallerkener, og legg de blandede babybladene og bønnene oppå. Drypp salatene med vinaigrette. Gir 2 porsjoner som forrett eller tilbehør.