Bass med urteris og kokos-vegetarisk suppe

Bass med urteris og kokos-vegetarisk suppe

En smakfull oppskrift på bass servert med aromatisk urterisert ris og kremet kokos-vegetablesuppe, perfekt for en sunn og mettende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss vegetabilsk olje
  • 2. 3/4 kopp hakket løk
  • 3. 3 kaffirlimeblader
  • 4. 3 store ferske basilikumblader
  • 5. 1 ss finhakket fersk ingefær, skrelt
  • 6. 1 ss hakket jalapeñochili med frø
  • 7. 1 hvitløksfedd, knust
  • 8. 3 kopper hermetisert usøtet kokosmelk
  • 9. 2 kopper grønnsaksbuljong
  • 10. 1 flaske på 15,2 unser fersk gulrotjuice
  • 11. 1/4 kopp finhakket palmesukker
  • 12. eller (pakket) mørkbrunt sukker
  • 13. 2 ss fiskesaus
  • 14. 2 1/2 kopper terninger av skrelte røde søtpoteter (yam; fra 1 pund)
  • 15. 2 kopper baby Yukon Gold- eller baby Dutch-gule poteter (ca. 250 gram), vasket, delt i to på langs, deretter kuttet i tverrsnitt
  • 16. 2 kopper sukkererter uten tråd, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 17. 1 rød paprika, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 18. 1 stor gulrot, skrelt og skåret i matchstikkstykker
  • 19. 1 kopp hvetemel
  • 20. 1/2 kopp vann
  • 21. 1 stort egg
  • 22. 2 kopper panko (japanske brødsmuler)
  • 23. 6 stykker stripet torsk eller helleflyndrefilet, 4 x 2 x 1/2 tommer
  • 24. Vegetabilsk olje (til steking)
  • 25. Varm ris med urter
  • 26. Friske basilikumkvister og/eller ruccula (til garnityr)
  • 27. Limebåter
  • 28. Ingrediensinfo: Kaffirlimeblader er blader fra kaffirlime-treet. De selges frosne og noen ganger ferske i asiatiske markeder. Hvis de ikke er tilgjengelige, bruk 1 ss fersk limejuice og 1/2 ts revet limeskall for hver kaffirlimeblad. Hermetisert usøtet kokosmelk, fiskesaus og panko finnes i den asiatiske matseksjonen i de fleste supermarkeder, i noen spesialbutikker og i asiatiske markeder.

Fremgangsmåte

  1. 11. For chowder: Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett de neste 6 ingrediensene. Dekk til og kok til løken er myk, rør av og til, ca. 4 minutter. Tilsett kokosmelk og de neste 4 ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke uten lokk i 1 time. Sil over i en stor kjele, press på faststoffene i silen. Hvis nødvendig, la kraften småkoke til den er redusert til 4 kopper. I mellomtiden koker du yamkubber i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 6–8 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør yam til en bolle. Tilsett Yukon Gold-poteter i samme kjele og kok til de er akkurat møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet; tilsett i bollen med yam. FORHÅNDSVIS: Kraften og potetene kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk separat, og sett i kjøleskapet. La kokos-karrotkraften småkoke over middels varme. Tilsett alle de kokte potetene, sukkererter, rød paprika og gulrot. La det småkoke til alle grønnsakene er møre, ca. 5–6 minutter.
  2. 22. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett de neste 6 ingrediensene. Dekk til og kok til løken er myk, rør av og til, ca. 4 minutter. Tilsett kokosmelk og de neste 4 ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke uten lokk i 1 time. Sil over i en stor kjele, press på faststoffene i silen. Hvis nødvendig, la kraften småkoke til den er redusert til 4 kopper.
  3. 33. I mellomtiden koker du yamkubber i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 6–8 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør yam til en bolle. Tilsett Yukon Gold-poteter i samme kjele og kok til de er akkurat møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet; tilsett i bollen med yam. FORHÅNDSVIS: Kraften og potetene kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk separat, og sett i kjøleskapet.
  4. 44. La kokos-karrotkraften småkoke over middels varme. Tilsett alle de kokte potetene, sukkererter, rød paprika og gulrot. La det småkoke til alle grønnsakene er møre, ca. 5–6 minutter.
  5. 55. For fisken: Plasser mel i en flat skål. Bland 1/2 kopp vann og egget i en annen flat skål; visp for å blande. Ha panko i en tredje flat skål. Krydre fiskebitene med salt og pepper. Vend først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt i panko. Hell nok olje i en stor non-stick stekepanne til å dekke bunnen. Varm opp oljen over middels høy varme. Legg fisken i pannen. Stek til den er gyllen, sprø, og akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter på hver side.
  6. 66. Plasser mel i en flat skål. Bland 1/2 kopp vann og egget i en annen flat skål; visp for å blande. Ha panko i en tredje flat skål. Krydre fiskebitene med salt og pepper. Vend først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt i panko.
  7. 77. Hell nok olje i en stor non-stick stekepanne til å dekke bunnen. Varm opp oljen over middels høy varme. Legg fisken i pannen. Stek til den er gyllen, sprø, og akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter på hver side.