
Bass med urteris og kokos-vegetarisk suppe
En smakfull oppskrift på bass servert med aromatisk urterisert ris og kremet kokos-vegetablesuppe, perfekt for en sunn og mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss vegetabilsk olje
- 2. 3/4 kopp hakket løk
- 3. 3 kaffirlimeblader
- 4. 3 store ferske basilikumblader
- 5. 1 ss finhakket fersk ingefær, skrelt
- 6. 1 ss hakket jalapeñochili med frø
- 7. 1 hvitløksfedd, knust
- 8. 3 kopper hermetisert usøtet kokosmelk
- 9. 2 kopper grønnsaksbuljong
- 10. 1 flaske på 15,2 unser fersk gulrotjuice
- 11. 1/4 kopp finhakket palmesukker
- 12. eller (pakket) mørkbrunt sukker
- 13. 2 ss fiskesaus
- 14. 2 1/2 kopper terninger av skrelte røde søtpoteter (yam; fra 1 pund)
- 15. 2 kopper baby Yukon Gold- eller baby Dutch-gule poteter (ca. 250 gram), vasket, delt i to på langs, deretter kuttet i tverrsnitt
- 16. 2 kopper sukkererter uten tråd, kuttet i 1/2-tommers biter
- 17. 1 rød paprika, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 18. 1 stor gulrot, skrelt og skåret i matchstikkstykker
- 19. 1 kopp hvetemel
- 20. 1/2 kopp vann
- 21. 1 stort egg
- 22. 2 kopper panko (japanske brødsmuler)
- 23. 6 stykker stripet torsk eller helleflyndrefilet, 4 x 2 x 1/2 tommer
- 24. Vegetabilsk olje (til steking)
- 25. Varm ris med urter
- 26. Friske basilikumkvister og/eller ruccula (til garnityr)
- 27. Limebåter
- 28. Ingrediensinfo: Kaffirlimeblader er blader fra kaffirlime-treet. De selges frosne og noen ganger ferske i asiatiske markeder. Hvis de ikke er tilgjengelige, bruk 1 ss fersk limejuice og 1/2 ts revet limeskall for hver kaffirlimeblad. Hermetisert usøtet kokosmelk, fiskesaus og panko finnes i den asiatiske matseksjonen i de fleste supermarkeder, i noen spesialbutikker og i asiatiske markeder.
Fremgangsmåte
- 11. For chowder: Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett de neste 6 ingrediensene. Dekk til og kok til løken er myk, rør av og til, ca. 4 minutter. Tilsett kokosmelk og de neste 4 ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke uten lokk i 1 time. Sil over i en stor kjele, press på faststoffene i silen. Hvis nødvendig, la kraften småkoke til den er redusert til 4 kopper. I mellomtiden koker du yamkubber i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 6–8 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør yam til en bolle. Tilsett Yukon Gold-poteter i samme kjele og kok til de er akkurat møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet; tilsett i bollen med yam. FORHÅNDSVIS: Kraften og potetene kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk separat, og sett i kjøleskapet. La kokos-karrotkraften småkoke over middels varme. Tilsett alle de kokte potetene, sukkererter, rød paprika og gulrot. La det småkoke til alle grønnsakene er møre, ca. 5–6 minutter.
- 22. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett de neste 6 ingrediensene. Dekk til og kok til løken er myk, rør av og til, ca. 4 minutter. Tilsett kokosmelk og de neste 4 ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke uten lokk i 1 time. Sil over i en stor kjele, press på faststoffene i silen. Hvis nødvendig, la kraften småkoke til den er redusert til 4 kopper.
- 33. I mellomtiden koker du yamkubber i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 6–8 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør yam til en bolle. Tilsett Yukon Gold-poteter i samme kjele og kok til de er akkurat møre, ca. 10 minutter. Sil av vannet; tilsett i bollen med yam. FORHÅNDSVIS: Kraften og potetene kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk separat, og sett i kjøleskapet.
- 44. La kokos-karrotkraften småkoke over middels varme. Tilsett alle de kokte potetene, sukkererter, rød paprika og gulrot. La det småkoke til alle grønnsakene er møre, ca. 5–6 minutter.
- 55. For fisken: Plasser mel i en flat skål. Bland 1/2 kopp vann og egget i en annen flat skål; visp for å blande. Ha panko i en tredje flat skål. Krydre fiskebitene med salt og pepper. Vend først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt i panko. Hell nok olje i en stor non-stick stekepanne til å dekke bunnen. Varm opp oljen over middels høy varme. Legg fisken i pannen. Stek til den er gyllen, sprø, og akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter på hver side.
- 66. Plasser mel i en flat skål. Bland 1/2 kopp vann og egget i en annen flat skål; visp for å blande. Ha panko i en tredje flat skål. Krydre fiskebitene med salt og pepper. Vend først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt i panko.
- 77. Hell nok olje i en stor non-stick stekepanne til å dekke bunnen. Varm opp oljen over middels høy varme. Legg fisken i pannen. Stek til den er gyllen, sprø, og akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter på hver side.