Kylling med estragon

Kylling med estragon

Lær hvordan du lager en deilig poulet à l'estragon, en klassisk fransk rett med friske urter. Enkel oppskrift for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Salt
  • 2. 15 cherrytomater i golfball-størrelse
  • 3. 1 spiseskje smør
  • 4. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 5. 2 (2- til 3-punds) gårdsoppdrettede kyllinger, hver delt i 8 biter
  • 6. Nykvernet hvit pepper
  • 7. 4 store sjalottløk, skivet
  • 8. 10 unser perleløk
  • 9. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 10. 3 spiseskjeer mel
  • 11. 1/2 kopp tarragoneddik
  • 12. 2 kopper kyllingkraft
  • 13. 1/2 bunt tarragon
  • 14. 1 1/2 kopper basmatiris
  • 15. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 16. 1 sjalottløk, finhakket
  • 17. 2 spiseskjeer smør
  • 18. 2 1/2 kopper kyllingkraft
  • 19. 1 teskje salt
  • 20. 1 laurbærblad
  • 21. 2 kvister timian
  • 22. 2 kvister tarragon
  • 23. Salt
  • 24. 450 gram gule vokskjøttbønner, trimmet
  • 25. 2 spiseskjeer smør
  • 26. Nykvernet hvit pepper
  • 27. 1/2 bunt tarragon, blader hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. For Poulet à l'Estragon
  2. 2Kok opp en stor kjele med saltet vann og sett en bolle med isvann til side.
  3. 3Skjær et kryss i bunnen av tomatene.
  4. 4Kok dem i 5 sekunder, eller til skinnet løsner på bunnen.
  5. 5Sil av og skrell under kaldt rennende vann; sett til side.
  6. 6I en 5-liters braseringspanne over middels høy varme, smelt smøret med oljen.
  7. 7Krydre kyllingen på alle sider med salt og pepper.
  8. 8Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og stek til den er gyllenbrun på begge sider, ca. 10 minutter totalt.
  9. 9Overfør kyllingen til et fat, sett til side, og sil av alt unntatt 1 ss fett fra pannen.
  10. 10Skru ned varmen til middels og tilsett sjalottløk og løk i pannen.
  11. 11Kok, rør om, til løken er myk.
  12. 12Tilsett tomatpuré og mel, og kok under omrøring i ett minutt til.
  13. 13Tilsett eddik, la det småkoke, og rør inn kyllingkraften.
  14. 14La det småkoke, og pass på å skrape bunnen av pannen.
  15. 15Legg kyllingen tilbake i pannen sammen med halvparten av tomatene og estragonen.
  16. 16Dekk til og la det småkoke i 10 minutter, rør av og til.
  17. 17Tilsett resten av tomatene, dekk til, og la det småkoke i ytterligere 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
  18. 182.
  19. 19Kok opp en stor kjele med saltet vann og sett en bolle med isvann til side.
  20. 20Skjær et kryss i bunnen av tomatene.
  21. 21Kok dem i 5 sekunder, eller til skinnet løsner på bunnen.
  22. 22Sil av og skrell under kaldt rennende vann; sett til side.
  23. 233.
  24. 24I en 5-liters braseringspanne over middels høy varme, smelt smøret med oljen.
  25. 25Krydre kyllingen på alle sider med salt og pepper.
  26. 264.
  27. 27Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og stek til den er gyllenbrun på begge sider, ca. 10 minutter totalt.
  28. 28Overfør kyllingen til et fat, sett til side, og sil av alt unntatt 1 ss fett fra pannen.
  29. 295.
  30. 30Skru ned varmen til middels og tilsett sjalottløk og løk i pannen.
  31. 31Kok, rør om, til løken er myk.
  32. 32Tilsett tomatpuré og mel, og kok under omrøring i ett minutt til.
  33. 33Tilsett eddik, la det småkoke, og rør inn kyllingkraften.
  34. 34La det småkoke, og pass på å skrape bunnen av pannen.
  35. 35Legg kyllingen tilbake i pannen sammen med halvparten av tomatene og estragonen.
  36. 36Dekk til og la det småkoke i 10 minutter, rør av og til.
  37. 37Tilsett resten av tomatene, dekk til, og la det småkoke i ytterligere 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
  38. 386. For Rispilaf
  39. 39Skyll risen i kaldt vann til det renner klart.
  40. 40Varm opp olivenoljen i en middels stor kjele over middels varme.
  41. 41Tilsett sjalottløken og kok, rør om, til den er gjennomsiktig.
  42. 42Tilsett risen og rør for å dekke den med oljen.
  43. 43Tilsett smør, kyllingkraft, salt, laurbærblad, timian og estragon, og la det småkoke.
  44. 44Dekk til og kok uten å røre på lav varme i 10 til 15 minutter.
  45. 45Slå av varmen og la den hvile, dekket, i 5 minutter.
  46. 46Fjern lokket og luft opp risen med en gaffel.
  47. 477.
  48. 48Skyll risen i kaldt vann til det renner klart.
  49. 49Varm opp olivenoljen i en middels stor kjele over middels varme.
  50. 50Tilsett sjalottløken og kok, rør om, til den er gjennomsiktig.
  51. 51Tilsett risen og rør for å dekke den med oljen.
  52. 52Tilsett smør, kyllingkraft, salt, laurbærblad, timian og estragon, og la det småkoke.
  53. 53Dekk til og kok uten å røre på lav varme i 10 til 15 minutter.
  54. 54Slå av varmen og la den hvile, dekket, i 5 minutter.
  55. 55Fjern lokket og luft opp risen med en gaffel.
  56. 568. For Gult voksbønnefrikassé
  57. 57Kok opp en stor kjele med saltet vann.
  58. 58Tilsett bønnene og kok i 4 minutter, eller til de er møre.
  59. 59Sil av, og ha bønnene tilbake i pannen over middels lav varme, og vend inn smøret.
  60. 60Krydre med salt og pepper, og vend inn estragonbladene rett før servering.
  61. 619.
  62. 62Kok opp en stor kjele med saltet vann.
  63. 63Tilsett bønnene og kok i 4 minutter, eller til de er møre.
  64. 64Sil av, og ha bønnene tilbake i pannen over middels lav varme, og vend inn smøret.
  65. 65Krydre med salt og pepper, og vend inn estragonbladene rett før servering.