
Kylling med estragon
Lær hvordan du lager en deilig poulet à l'estragon, en klassisk fransk rett med friske urter. Enkel oppskrift for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Salt
- 2. 15 cherrytomater i golfball-størrelse
- 3. 1 spiseskje smør
- 4. 2 spiseskjeer olivenolje
- 5. 2 (2- til 3-punds) gårdsoppdrettede kyllinger, hver delt i 8 biter
- 6. Nykvernet hvit pepper
- 7. 4 store sjalottløk, skivet
- 8. 10 unser perleløk
- 9. 2 spiseskjeer tomatpuré
- 10. 3 spiseskjeer mel
- 11. 1/2 kopp tarragoneddik
- 12. 2 kopper kyllingkraft
- 13. 1/2 bunt tarragon
- 14. 1 1/2 kopper basmatiris
- 15. 2 spiseskjeer olivenolje
- 16. 1 sjalottløk, finhakket
- 17. 2 spiseskjeer smør
- 18. 2 1/2 kopper kyllingkraft
- 19. 1 teskje salt
- 20. 1 laurbærblad
- 21. 2 kvister timian
- 22. 2 kvister tarragon
- 23. Salt
- 24. 450 gram gule vokskjøttbønner, trimmet
- 25. 2 spiseskjeer smør
- 26. Nykvernet hvit pepper
- 27. 1/2 bunt tarragon, blader hakket
Fremgangsmåte
- 11. For Poulet à l'Estragon
- 2Kok opp en stor kjele med saltet vann og sett en bolle med isvann til side.
- 3Skjær et kryss i bunnen av tomatene.
- 4Kok dem i 5 sekunder, eller til skinnet løsner på bunnen.
- 5Sil av og skrell under kaldt rennende vann; sett til side.
- 6I en 5-liters braseringspanne over middels høy varme, smelt smøret med oljen.
- 7Krydre kyllingen på alle sider med salt og pepper.
- 8Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og stek til den er gyllenbrun på begge sider, ca. 10 minutter totalt.
- 9Overfør kyllingen til et fat, sett til side, og sil av alt unntatt 1 ss fett fra pannen.
- 10Skru ned varmen til middels og tilsett sjalottløk og løk i pannen.
- 11Kok, rør om, til løken er myk.
- 12Tilsett tomatpuré og mel, og kok under omrøring i ett minutt til.
- 13Tilsett eddik, la det småkoke, og rør inn kyllingkraften.
- 14La det småkoke, og pass på å skrape bunnen av pannen.
- 15Legg kyllingen tilbake i pannen sammen med halvparten av tomatene og estragonen.
- 16Dekk til og la det småkoke i 10 minutter, rør av og til.
- 17Tilsett resten av tomatene, dekk til, og la det småkoke i ytterligere 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
- 182.
- 19Kok opp en stor kjele med saltet vann og sett en bolle med isvann til side.
- 20Skjær et kryss i bunnen av tomatene.
- 21Kok dem i 5 sekunder, eller til skinnet løsner på bunnen.
- 22Sil av og skrell under kaldt rennende vann; sett til side.
- 233.
- 24I en 5-liters braseringspanne over middels høy varme, smelt smøret med oljen.
- 25Krydre kyllingen på alle sider med salt og pepper.
- 264.
- 27Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og stek til den er gyllenbrun på begge sider, ca. 10 minutter totalt.
- 28Overfør kyllingen til et fat, sett til side, og sil av alt unntatt 1 ss fett fra pannen.
- 295.
- 30Skru ned varmen til middels og tilsett sjalottløk og løk i pannen.
- 31Kok, rør om, til løken er myk.
- 32Tilsett tomatpuré og mel, og kok under omrøring i ett minutt til.
- 33Tilsett eddik, la det småkoke, og rør inn kyllingkraften.
- 34La det småkoke, og pass på å skrape bunnen av pannen.
- 35Legg kyllingen tilbake i pannen sammen med halvparten av tomatene og estragonen.
- 36Dekk til og la det småkoke i 10 minutter, rør av og til.
- 37Tilsett resten av tomatene, dekk til, og la det småkoke i ytterligere 20 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
- 386. For Rispilaf
- 39Skyll risen i kaldt vann til det renner klart.
- 40Varm opp olivenoljen i en middels stor kjele over middels varme.
- 41Tilsett sjalottløken og kok, rør om, til den er gjennomsiktig.
- 42Tilsett risen og rør for å dekke den med oljen.
- 43Tilsett smør, kyllingkraft, salt, laurbærblad, timian og estragon, og la det småkoke.
- 44Dekk til og kok uten å røre på lav varme i 10 til 15 minutter.
- 45Slå av varmen og la den hvile, dekket, i 5 minutter.
- 46Fjern lokket og luft opp risen med en gaffel.
- 477.
- 48Skyll risen i kaldt vann til det renner klart.
- 49Varm opp olivenoljen i en middels stor kjele over middels varme.
- 50Tilsett sjalottløken og kok, rør om, til den er gjennomsiktig.
- 51Tilsett risen og rør for å dekke den med oljen.
- 52Tilsett smør, kyllingkraft, salt, laurbærblad, timian og estragon, og la det småkoke.
- 53Dekk til og kok uten å røre på lav varme i 10 til 15 minutter.
- 54Slå av varmen og la den hvile, dekket, i 5 minutter.
- 55Fjern lokket og luft opp risen med en gaffel.
- 568. For Gult voksbønnefrikassé
- 57Kok opp en stor kjele med saltet vann.
- 58Tilsett bønnene og kok i 4 minutter, eller til de er møre.
- 59Sil av, og ha bønnene tilbake i pannen over middels lav varme, og vend inn smøret.
- 60Krydre med salt og pepper, og vend inn estragonbladene rett før servering.
- 619.
- 62Kok opp en stor kjele med saltet vann.
- 63Tilsett bønnene og kok i 4 minutter, eller til de er møre.
- 64Sil av, og ha bønnene tilbake i pannen over middels lav varme, og vend inn smøret.
- 65Krydre med salt og pepper, og vend inn estragonbladene rett før servering.