Hello Fresh Mobile Banner
Trippa alla Romana

Trippa alla Romana

Lær hvordan du lager trippa alla romana, en klassisk italiensk rett med smak av Roma. En enkel oppskrift for en smakfull og tradisjonell forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 lb rå storfekjøtt av storfe, honeycomb tripe (ikke delvis kokt)
  • 2. 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 3. 1 stor løk, hakket
  • 4. 2 gulrøtter, hakket
  • 5. 2 selleristenger, hakket
  • 6. 2 hvitløksfedd, hakket
  • 7. 1/2 teskje salt
  • 8. 1/4 teskje pepper
  • 9. 2/3 kopp tørr hvitvin
  • 10. 1 (900 g) boks hele tomater i juice, med juicen reservert
  • 11. 2 kopper kaldt vann
  • 12. 1/4 kopp fersk mynte, hakket
  • 13. Salt og pepper, etter smak
  • 14. Pynt: Pecorino Romano og hakket mynte

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 31. Trim eventuelt fett fra vommen, og skyll den deretter i kaldt vann. Bløtlegg vommen i en stor bolle med ferskt, kaldt vann i én time, og skyll den igjen. Legg vommen i en åtte-liters kjele med kaldt vann og kok opp, sil av vannet og skyll den. Kok opp igjen i en kjele fylt med ferskt, kaldt vann, og reduser varmen. La den småkoke uten lokk, snu den av og til, og tilsett mer varmt vann i kjelen om nødvendig for å holde den dekket, til den er veldig mør, ca. 4 timer (vommen vil ha en sterk aroma mens den småkoker). Sil av vannet i en sil og avkjøl helt.
  4. 4Mens vommen koker, varm opp olivenolje i en tung kjele på 6 til 8 liter over middels varme til den er varm, men ikke røyker, og fres deretter løk, gulrøtter, selleri og hvitløk, og rør ofte, til de er myke, ca. 8 minutter. Tilsett salt, pepper og vin, og kok opp under omrøring i 1 minutt. Hell tomatjuicen i sausen, og hakk tomatene før de tilsettes sammen med 2 kopper kaldt vann og mynte. La sausen småkoke uten lokk i 30 minutter.
  5. 5Trim eventuelt igjen fett fra vommen, og skjær den i strimler på 2 x ½ tommer. Tilsett i sausen og la det småkoke uten lokk, av og til omrør, til vommen er litt mer mør, men fortsatt litt seig, ca. 45 minutter til 1 time. Smak til med salt og pepper.
  6. 6Server vommen strødd med finrevet Pecorino Romano og ekstra hakket frisk mynte.