Hello Fresh Mobile Banner
Søtpotet-, løk- og eplegrateng

Søtpotet-, løk- og eplegrateng

oppskrift på søtpotet, løk og eple gratin. en smakfull rett som kombinerer sødme og krydder. perfekt til høstmåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 pund røde søtpoteter (yam), skrelt, skåret i 1/4-tommers tykke skiver, delt
  • 2. 1 stor løk, delt i to, tynne skiver, delt
  • 3. 3 store Granny Smith- epler (ca. 1 1/2 pund), skrelt, kjernet ut, skåret i 1/4-tommers tykke skiver, delt
  • 4. 2 spiseskjeer fersk limesaft, delt
  • 5. 2 spiseskjeer (pakket) mørk brunt sukker, delt
  • 6. 1 kopp piskekrem, delt
  • 7. 3 spiseskjeer smør, delt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en 15x10x2 tommers bakeform. Fordel en tredjedel av potetskivene i bunnen av formen. Legg deretter halvparten av løkskivene, og deretter halvparten av epleskivene over. Dryss med 1 spiseskje limesaft, 1 spiseskje sukker og 1/3 kopp fløte. Fordel små klatter med 1 spiseskje smør. Krydre med salt og pepper. Gjenta lagdelingen. Legg de resterende potetskivene på toppen. Dryss med resten av fløten, ca. 1/3 kopp. Fordel små klatter med resten av smøret. Krydre med salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek til potetene og eplene er møre, ca. 45 minutter. Øk ovnstemperaturen til 250°C. Fjern folien. Stek videre til potetene er gyldne, ca. 10 minutter.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en 15x10x2 tommers bakeform. Fordel en tredjedel av potetskivene i bunnen av formen. Legg deretter halvparten av løkskivene, og deretter halvparten av epleskivene over. Dryss med 1 spiseskje limesaft, 1 spiseskje sukker og 1/3 kopp fløte. Fordel små klatter med 1 spiseskje smør. Krydre med salt og pepper. Gjenta lagdelingen. Legg de resterende potetskivene på toppen. Dryss med resten av fløten, ca. 1/3 kopp. Fordel små klatter med resten av smøret. Krydre med salt og pepper.
  3. 33. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek til potetene og eplene er møre, ca. 45 minutter. Øk ovnstemperaturen til 250°C. Fjern folien. Stek videre til potetene er gyldne, ca. 10 minutter.