Søtpotet-, løk- og eplegrateng
oppskrift på søtpotet, løk og eple gratin. en smakfull rett som kombinerer sødme og krydder. perfekt til høstmåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 pund røde søtpoteter (yam), skrelt, skåret i 1/4-tommers tykke skiver, delt
- 2. 1 stor løk, delt i to, tynne skiver, delt
- 3. 3 store Granny Smith- epler (ca. 1 1/2 pund), skrelt, kjernet ut, skåret i 1/4-tommers tykke skiver, delt
- 4. 2 spiseskjeer fersk limesaft, delt
- 5. 2 spiseskjeer (pakket) mørk brunt sukker, delt
- 6. 1 kopp piskekrem, delt
- 7. 3 spiseskjeer smør, delt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en 15x10x2 tommers bakeform. Fordel en tredjedel av potetskivene i bunnen av formen. Legg deretter halvparten av løkskivene, og deretter halvparten av epleskivene over. Dryss med 1 spiseskje limesaft, 1 spiseskje sukker og 1/3 kopp fløte. Fordel små klatter med 1 spiseskje smør. Krydre med salt og pepper. Gjenta lagdelingen. Legg de resterende potetskivene på toppen. Dryss med resten av fløten, ca. 1/3 kopp. Fordel små klatter med resten av smøret. Krydre med salt og pepper. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek til potetene og eplene er møre, ca. 45 minutter. Øk ovnstemperaturen til 250°C. Fjern folien. Stek videre til potetene er gyldne, ca. 10 minutter.
- 22. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en 15x10x2 tommers bakeform. Fordel en tredjedel av potetskivene i bunnen av formen. Legg deretter halvparten av løkskivene, og deretter halvparten av epleskivene over. Dryss med 1 spiseskje limesaft, 1 spiseskje sukker og 1/3 kopp fløte. Fordel små klatter med 1 spiseskje smør. Krydre med salt og pepper. Gjenta lagdelingen. Legg de resterende potetskivene på toppen. Dryss med resten av fløten, ca. 1/3 kopp. Fordel små klatter med resten av smøret. Krydre med salt og pepper.
- 33. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek til potetene og eplene er møre, ca. 45 minutter. Øk ovnstemperaturen til 250°C. Fjern folien. Stek videre til potetene er gyldne, ca. 10 minutter.