
Tandoorikylling
oppskrift på tandoori chicken med krydret yoghurtmarinade og perfekt grillet smak. enkel å lage hjemme og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp naturell yoghurt (ikke lett; helst gresk stil)
- 1/4 kopp hakkede ferske mynteblader
- 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 2 spiseskjeer vindaloo-paste (helst Patak's merke)
- 1 teskje salt
- 3/4 teskje svart pepper
- 6 hele kyllinglår (lår og drumstick; 1,7 kg), skinn fjernet
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 500°F. Legg et lag aluminiumsfolie i bunnen av en grillpanne. Rør sammen alle ingrediensene unntatt kyllingen i en stor bolle til det er godt blandet. Gni yoghurtmarinaden godt inn på begge sider av kyllinglårene (bruk opp all marinaden), og legg dem deretter i grillpannen i ett lag. Stek kyllingen til den er svidd i noen steder og gjennomstekt, ca. 25–30 minutter.
- 2Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 500°F. Legg et lag aluminiumsfolie i bunnen av en grillpanne.
- 3Rør sammen alle ingrediensene unntatt kyllingen i en stor bolle til det er godt blandet. Gni yoghurtmarinaden godt inn på begge sider av kyllinglårene (bruk opp all marinaden), og legg dem deretter i grillpannen i ett lag.
- 4Stek kyllingen til den er svidd i noen steder og gjennomstekt, ca. 25–30 minutter.