Potet- og grønnkålskaker med rouille

Potet- og grønnkålskaker med rouille

Lær hvordan du lager deilige potet- ogkålkaker med rouille, perfekte som forrett eller lett middag. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp majones
  • 2. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 3. 2 hvitløksfedd, presset
  • 4. 2 teskjeer tomatpuré
  • 5. 1/8 teskje røkt paprika
  • 6. En klype cayennepepper
  • 7. 680 gram uskrelte russetpoteter, vasket og skåret i 2,5 cm terninger
  • 8. 1/4 kopp hel melk
  • 9. 2 spiseskjeer (1/4 av en neve) usaltet smør
  • 10. 1 teskje grovt kosher-salt, delt
  • 11. 3 1/2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 12. 1 kopp hakket løk
  • 13. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 14. 225 gram grønnkål, fjernet midtribbe og stilk fra hver blad, bladene grovhakket
  • 15. 1 spiseskje hakket frisk timian
  • 16. 1/8 teskje malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. For rouille: Visp alle ingrediensene i en middels stor bolle. Krydre rouillen med salt og nykvernet svart pepper etter smak. FOR-BERED: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  2. 22. Visp alle ingrediensene i en middels stor bolle. Krydre rouillen med salt og nykvernet svart pepper etter smak. FOR-BERED: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  3. 33. For kaker: Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 25 minutter. Sil av vannet; returner potetene til samme kjele. Tilsett melk og smør. Mos potetene (med skallet) til de er jevne. Krydre med 1/2 teskje grovt salt og 1/2 teskje pepper. Overfør 3 kopper moste poteter til en stor bolle og avkjøl (reserver resten til annen bruk). Varm opp 1 1/2 spiseskje olje i en stor dyp stekepanne på middels varme. Tilsett løk og hvitløk. Surr til løken blir myk, ca. 5 minutter. Øk varmen til middels-høy. Tilsett grønnkål og timian. Rør til grønnkålen faller sammen, ca. 5 minutter. Bland inn grønnkålblandingen, 1/2 teskje grovt salt, 1/2 teskje pepper og muskatnøtt i potetene; bland godt. La potetblandingen avkjøle i 30 minutter. Form potetblandingen til kaker ved å bruke 1/4 kopp av gangen og trykk dem til 1/2 tomme tykke. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. FOR-BERED: Kan lages opptil 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor non-stick stekepanne på middels-høy varme. Legg kakene i pannen og stek uten å flytte dem til de er brune og sprø på undersiden, ca. 3–4 minutter. Vend forsiktig kakene og stek videre til de er brune på undersiden, ytterligere 2–3 minutter. Overfør til tallerkener. Topp hver kake med en klatt rouille.
  4. 44. Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 25 minutter. Sil av vannet; returner potetene til samme kjele. Tilsett melk og smør. Mos potetene (med skallet) til de er jevne. Krydre med 1/2 teskje grovt salt og 1/2 teskje pepper. Overfør 3 kopper moste poteter til en stor bolle og avkjøl (reserver resten til annen bruk).
  5. 55. Varm opp 1 1/2 spiseskje olje i en stor dyp stekepanne på middels varme. Tilsett løk og hvitløk. Surr til løken blir myk, ca. 5 minutter. Øk varmen til middels-høy. Tilsett grønnkål og timian. Rør til grønnkålen faller sammen, ca. 5 minutter. Bland inn grønnkålblandingen, 1/2 teskje grovt salt, 1/2 teskje pepper og muskatnøtt i potetene; bland godt. La potetblandingen avkjøle i 30 minutter.
  6. 66. Form potetblandingen til kaker ved å bruke 1/4 kopp av gangen og trykk dem til 1/2 tomme tykke. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. FOR-BERED: Kan lages opptil 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur.
  7. 77. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor non-stick stekepanne på middels-høy varme. Legg kakene i pannen og stek uten å flytte dem til de er brune og sprø på undersiden, ca. 3–4 minutter. Vend forsiktig kakene og stek videre til de er brune på undersiden, ytterligere 2–3 minutter. Overfør til tallerkener. Topp hver kake med en klatt rouille.