
Nektarinsalat med blåmuggost og plommesennepvinaigrette
Oppdag en frisk og smakfull nectarinesalat med blåmuggost og en søtlig plommesenneksdressing. Perfekt til sommermåltidet eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 svarte plommer, delt i to, uten stein, hakket
- 2. 1/2 kopp ekstra jomfrolivolje
- 3. 4 teskjeer umeplumeddik eller rødvinseddik
- 4. Kosher-salt, nykvernet pepper
- 5. 12 kopper (lett pakket) blandede grønne blader (som ruccola og frisée)
- 6. 4 nektariner eller fersken, delt i to, uten stein, skåret i åttendedeler
- 7. 8 unser fast blåmuggost, som Cabrales, skivet
- 8. 1/2 kopp mandler, helst Marcona
- 9. Informasjon om ingredienser: Umeplumeddik (også kalt umeboshi-eddik) kan finnes i asiatiske markeder, helsekostbutikker og noen supermarkeder. Marconamandler er tilgjengelige i helsekost- og spesialbutikker.
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp plommer og ¾ kopp vann i en liten kjele. Skru ned varmen til middels høy og la det småkoke, rør av og til og mos plommene med baksiden av en skje, til de er helt most, ca. 15 minutter. Sil plommelmassen gjennom en finmasket sil over en liten bolle, press på fasthetene for å få ut mest mulig puré; kast fasthetene i silen. La puréen avkjøle seg. Tilsett olje, eddik og 2 ss vann i puréen; visp for å blande. Smak til med salt og pepper. FORBERED: Dressingen kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Fordel grønt på tallerkener. Strø over nektariner, ost og mandler, fordelt jevnt, og drypp litt av dressingen over. Krydre med salt og pepper.
- 22. Kok opp plommer og ¾ kopp vann i en liten kjele. Skru ned varmen til middels høy og la det småkoke, rør av og til og mos plommene med baksiden av en skje, til de er helt most, ca. 15 minutter.
- 33. Sil plommelmassen gjennom en finmasket sil over en liten bolle, press på fasthetene for å få ut mest mulig puré; kast fasthetene i silen. La puréen avkjøle seg.
- 44. Tilsett olje, eddik og 2 ss vann i puréen; visp for å blande. Smak til med salt og pepper. FORBERED: Dressingen kan lages én uke i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 55. Fordel grønt på tallerkener. Strø over nektariner, ost og mandler, fordelt jevnt, og drypp litt av dressingen over. Krydre med salt og pepper.