Villris med franske grønne linser
oppskrift på villris med franske grønne linser, perfekt som hovedrett eller sunn middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 1/4 kopper vann, delt
- 2. 1 1/2 teskjeer salt, delt
- 3. 1 kopp villris (ca. 170 gram)
- 4. 2 hele nellikker
- 5. 1 løk, skrelt
- 6. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 7. 1 middels stor gulrot, skrelt og delt på tvers
- 8. 1 selleristang, delt på tvers
- 9. 2 hvitløksfedd, skrelt
- 10. 115 gram pancetta (italiensk bacon), skåret i 1/4-tommers terninger
- 11. 1/2 kopp tørkede franske grønne linser*
- 12. 1 laurbærblad
- 13. 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp 2 1/2 kopper vann og 1 teskje salt i en middels stor kjele. Tilsett ris og kok opp igjen. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke til risen er akkurat mør, ca. 45 minutter. Sil av vannet. Ha risen tilbake i pannen. I mellomtiden, stikk nellikspiker inn i løken. Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk, gulrot, selleri og hvitløk; sautér til de begynner å bli brune, ca. 10 minutter. Tilsett pancetta og stek til den er sprø, ca. 5 minutter. Tilsett linser og rør rundt i 1 minutt. Hell i 1 3/4 kopper vann, 1/2 teskje salt og laurbærblad; kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke til linsene er møre, ca. 35 minutter. Ta av varmen (noe væske kan bli igjen i pannen). Kast løk, gulrot, selleri og laurbærblad. Rør inn risen i linseblandingen. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.) La blandingen småkoke uten lokk over middels varme til den er gjennomvarm og væsken er absorbert, ca. 6 minutter. Rør inn persille. Smak til med salt og pepper, og server.
- 22. Kok opp 2 1/2 kopper vann og 1 teskje salt i en middels stor kjele. Tilsett ris og kok opp igjen. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke til risen er akkurat mør, ca. 45 minutter. Sil av vannet. Ha risen tilbake i pannen.
- 33. I mellomtiden, stikk nellikspiker inn i løken. Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk, gulrot, selleri og hvitløk; sautér til de begynner å bli brune, ca. 10 minutter. Tilsett pancetta og stek til den er sprø, ca. 5 minutter. Tilsett linser og rør rundt i 1 minutt. Hell i 1 3/4 kopper vann, 1/2 teskje salt og laurbærblad; kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke til linsene er møre, ca. 35 minutter. Ta av varmen (noe væske kan bli igjen i pannen). Kast løk, gulrot, selleri og laurbærblad. Rør inn risen i linseblandingen. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet.)
- 44. La blandingen småkoke uten lokk over middels varme til den er gjennomvarm og væsken er absorbert, ca. 6 minutter. Rør inn persille. Smak til med salt og pepper, og server.
- 55. *Tilgjengelig på noen supermarkeder og i spesialbutikker for matvarer.
- 66. *Tilgjengelig på noen supermarkeder og i spesialbutikker for matvarer.