
Lorrie's mors fruktkake
oppskriften på lorrie's mother's fruitcake er en klassisk og smakfull kake perfekt for høytider og feiringer. lær hvordan du lager den steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 kopper hvetemel
- 2. 1 spiseskje bakepulver
- 3. 1/2 teskje salt
- 4. 1 2/3 kopper hakkede utpakkede dadler
- 5. 1 kopp hakkede pekannøtter
- 6. 1 kopp hakkede valnøtter
- 7. 1/2 kopp rosiner
- 8. 1/2 kopp gule rosiner
- 9. 2 kopper sukker
- 10. 1 kopp (2 staver) usaltet smør, romtemperert
- 11. 4 store egg
- 12. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 13. 1/4 teskje sitronekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160°C. Smør og mel en 25 cm (10-tommers) rund kakeform med høye kanter eller en tubeform. Bland de tre første ingrediensene i en stor bolle. Tilsett dadler, pekannøtter, valnøtter og alle rosiner, og vend godt slik at de dekkes av melet. Bruk en elektrisk mikser og pisk sukker og smør i en annen stor bolle til det er lyst og luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn ekstraktene. Tilsett de tørre ingrediensene og vend forsiktig sammen til det akkurat er blandet (røren vil minne om kake-deig). Skje røren i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek til kaken er gyllen og en kakepinne satt inn nær midten kommer ut ren, ca. 1 time og 45 minutter. La kaken avkjøle i formen på en rist i 10 minutter. Bruk en skarp kniv og skjær forsiktig rundt kantene for å løsne kaken. Vend kaken ut av formen og la den avkjøle helt på risten. (Den kan lages to dager i forveien og pakkes godt inn i plastfolie.)




