Abiquiu-røkte kyllingpølser i maisblad

Abiquiu-røkte kyllingpølser i maisblad

Lær hvordan du lager smakfulle abiquiu røkte kyllingpølser innpakket i maisblader. En unik og smakfull rett perfekt for sommermiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer havsalt
  • 2. 1/2 teskje New Mexico-rødt chilipulver, for eksempel Rancho de Chimayo eller ditt favorittmerke
  • 3. 1/4 teskje New Mexico-grønt chilipulver, for eksempel Rancho de Chimayo eller ditt favorittmerke
  • 4. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 5. 1,4 kilo malt kylling, kalkun, svin eller storfe
  • 6. 1/3 kopp kremet mais
  • 7. 2 spiseskjeer hakket søt løk
  • 8. 2 store fedd hvitløk, finhakket
  • 9. 1/4 kopp ildrøkte Hatch-chilipepper, mild eller sterk
  • 10. 2 spiseskjeer New Mexico-honning
  • 11. 16 tørkede maisblader, bløtlagt i varmt vann i 20 minutter
  • 12. 16 (5 tommer lange) biter med hyssing
  • 13. Pico de gallo eller salsa, til servering
  • 14. 8-tommers myke mais- eller melstort tortillas, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland havsalt, chilipulver og svart pepper sammen i en stor bolle. Tilsett den malte kyllingen, mais, løk, hvitløk, Hatch-pepper og honning, og bland med hendene til kjøttet er jevnt krydret. Fjern maisbladene fra vannet og legg dem på et bomullshåndkle for å absorbere overflødig vann. Varm opp grillen eller røyken til 120°C. Form en pølsesylinder med hendene, bruk omtrent 170 gram av pølseblandingen. Sett pølsen til side på en tallerken og gjenta til du har åtte pølser. Plasser hver pølse på et vått maisblad, legg et annet maisblad oppå, pakk maisbladene rundt pølsen, og knyt hver ende med hyssing. Røyk i 1 1/2 til 2 timer, eller til ferdig. Server med hjemmelaget pico de gallo eller din favorittsalsa og en myk mais- eller melttortilla. Du kan spise dem som en wrap eller tostada med gaffel.