Villsvinragù

Villsvinragù

oppskrift på wild boar ragù, en rik og smakfull rett med viltkjøtt, perfekt for de som ønsker en annerledes middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor spansk løk (hakket)
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 900 gram benfri villsvinekjøtt (skåret til gryterett)
  • 4. 1 boks hakkede tomater
  • 5. 3 laurbærblad
  • 6. 1 kopp rødvin
  • 7. 5 hvitløksfedd, knust
  • 8. 3 tørkede chilipepper, knust
  • 9. 1 kanelstang
  • 10. 5 nellikspiker
  • 11. 3 soltørkede tomater
  • 12. 3 ansjoser eller 1 teskje ansjospasta
  • 13. Fersk eller tørket oregano, basilikum og salvie
  • 14. 1 spiseskje rødvinseddik
  • 15. Salt og svart pepper etter smak
  • 16. N/A
  • 17. Pasta (pappardelle eller fettucine)
  • 18. Revet pecorinoost (Parmigiano er et godt alternativ, men pecorino, som er geitost, passer spesielt godt til vilt)

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor støpejernsgryte, sautér løken i olivenolje til den er gjennomsiktig.
  2. 22. Tilsett viltkjøttet og brun det. (Det vil si, kok kjøttet over høy varme, vend det ofte, akkurat til det er kokt på utsiden.)
  3. 33. Tilsett hermetiske tomater og laurbærblad.
  4. 44. Hell i vinen.
  5. 55. Gradvis tilsett hvitløk, tørket chili, kanelstang, nellik, soltørkede tomater, ansjoser (eller ansjospasta), oregano, basilikum, salvie, rødvinseddik, salt og pepper etter smak.
  6. 66. La det småkoke på lav varme på komfyren med lokket på gryten litt på gløtt, og rør av og til i minst to timer — eller lenger hvis mulig. Jo lenger du lar det småkoke, desto mer mørt blir kjøttet. Ragùen er ferdig når kjøttet har falt helt fra hverandre og det meste av væsken er absorbert av kjøttet. Ta ut kanelstangen og laurbærbladene før servering.
  7. 77. Server over pasta og topp med revet ost. Server gjerne med crusty bondebrød og en god rødvin, helst en kraftig italiensk vin som Amarone eller Barolo. Mangia!