Kaldrøkte svinekoteletter med lønnesirup- og balsamico-glasur

Kaldrøkte svinekoteletter med lønnesirup- og balsamico-glasur

Lær hvordan du lager saftige og smakfulle kaldsotede svinekoteletter med lønnesirup og balsamico. Perfekt for en elegant middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper treflis (hickory, epletre eller mesquite), bløtlagt i kaldt vann i minst 30 minutter
  • 4 benfrie svinekoteletter (ca. 2,5 cm tykke) med midtstykke
  • 1 kopp balsamicoeddik
  • 1/4 kopp lønnesirup
  • En klype allehånde
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Rapsolje

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Fjern trekullene fra vannet og fordel dem jevnt i bunnen av en stekepanne. Dekk toppen tett med aluminiumsfolie. Sett inn i ovnen til kullene blir varme og begynner å ryke, omtrent 15 minutter.
  3. 3Ta pannen ut av ovnen og fjern folien. Sett en bakegitter i pannen og plasser kotelettene oppå gitteret, med noen centimeters mellomrom mellom hver. Dekk raskt til med folie igjen og la stå på kjøkkenbenken i 10 til 15 minutter.
  4. 4Mens svinekotelettene røykes, hell eddiken i en liten kjele over høy varme og kok opp til den er redusert til 1/4 kopp, ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen og visp inn lønnesirup, allehånde og salt og pepper etter smak. La det avkjøle litt.
  5. 5Varm opp en grillpanne over middels høy varme. Pensle rillene med litt canola-olje. Pensle kotelettene på begge sider med noe av glasuren og krydre med salt og pepper. Grill på begge sider, pensle med mer av glasuren, til de er gyldne, litt forkullede og kokt til medium, ca. 7 minutter per side. Ta av grillen, dekk løst med folie og la hvile i 5 minutter. Overfør til et serveringsfat og server.