Røstet laks med valnøtt- og pepperrelish

Røstet laks med valnøtt- og pepperrelish

oppskrift på røstet laks servert med en smakfull valnøtt-peppersaus. enkel og sunn middagsrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp valnøtter
  • En klype cayennepepper
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1 teskje honning
  • 2 spiseskjeer hakket, ristet rød paprika
  • 1 spiseskje valnøttolje
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1/4 kopp hakket fersk persille
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer hakket frisk gressløk
  • 1 teskje revet sitronskall
  • 1 til 1 1/2 kilo villaks (ca. 3,8 cm tykk)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag relish: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Fordel valnøttene på et stekebrett og rist dem i ovnen til de er lett ristet, ca. 7 til 10 minutter. La dem avkjøle, finhakk dem deretter og overfør til en bolle. Tilsett cayennepepper, sitronsaft, honning, grillede røde paprika, valnøttolje, 1 spiseskje olivenolje og 2 spiseskjeer persille. Tilsett 1/2 teskje salt og pepper etter smak, og vend det hele godt sammen. (Relishen kan lages opptil én dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  2. 2Lag laksen: Øk ovnstemperaturen til 220 grader Celsius. Bland resten av olivenoljen (1 spiseskje) og 2 spiseskjeer persille, gressløk, sitronskall, 1/2 teskje salt og pepper etter smak i en bolle. Gni urtemiksen godt inn i laksen. Legg laksen med skinnsiden ned i en ildfast form og stek til den er akkurat gjennomstekt, ca. 12 til 14 minutter. La den hvile i 5 minutter, deretter overfør den til et serveringsfat og topp med valnøtt- og pepper-relishen.
  3. 3Fotograf: Con Poulos