Sitron-smørkjeks
Lær hvordan du lager sprø og smøraktige lemon butter cookies med frisk sitronsmak. Perfekt som en lett dessert eller kaffemat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 ¾ kopp usaltet smør, romtemperert
- 2. ⅔ kopp sukker
- 3. 2 spiseskjeer finrevet sitronskall
- 4. ett stort egg
- 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 6. ¼ teskje (rikelig) salt
- 7. 2 kopper hvetemel
- 8. Melis
Fremgangsmåte
- 11. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør i en stor bolle til det er lyst. Pisk inn sukker og sitronzest. Tilsett egg, 1 teskje vaniljeekstrakt og salt. Pisk deigen til den er godt blandet. Tilsett mel, 1 kopp om gangen, og pisk bare til det er blandet etter hver tilsetning. Samle deigen til en ball; del den i to. Flatt hver del til en skive. Pakk inn i plastfolie og la den stå i kjøleskapet til den er fast, ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 190°C. Kjevle ut én av deigskivene på en godt melet overflate til ca. 0,6 cm tykkelse. Stikk ut små hjerteformede kaker med en 6-7 cm stor kakeutstikker. Samle opp restene, kjevle ut igjen og stikk ut flere kaker. Legg kakene på to ugreiste bakeplater, med 1,3 cm mellomrom. Stek kakene til de er gylne rundt kantene, ca. 8 minutter. Overfør kakene til en rist og avkjøl i 30 minutter. Sikt melis over kakene. Gjenta med den andre deigskiven. (Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur.)