Reker, kylling og andouille-gumbo

Reker, kylling og andouille-gumbo

Lær hvordan du lager en deilig gumbo med reker, kylling og andouille pølse. Perfekt for en smakfull middag med autentisk kreolsk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp vegetabilsk olje
  • 2. 1 kopp allsidig mel
  • 3. 6 store løk, hakket (ca. 12 kopper)
  • 4. 6 røde paprika, frøet og hakket (ca. 7 kopper)
  • 5. 8 selleristilker, hakket (ca. 3 kopper)
  • 6. 16 hvitløksfedd, hakket
  • 7. 1 teskje cayennepepper
  • 8. 1 kopp tørr hvitvin
  • 9. 1/2 kopp hakket fersk timian
  • 10. 6 laurbærblader
  • 11. 2 bokser á 28 unser hakkede tomater med juice
  • 12. 4 flasker á 8 unser muslingjuice
  • 13. 4 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 14. 4 pund andouille-pølse, skåret på tvers i 1/2-tommers tykke skiver
  • 15. 3 pund skinn- og benfri kyllinglår, skåret i 2,5 cm terninger
  • 16. 2 pakker á 16 unser frossen skivet okra
  • 17. 4 pund skrelte og rensede medium reker
  • 18. Hakket fersk italiensk persille
  • 19. Dampet ris

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en tung 13-liters gryte over middels høy varme til den er veldig varm og nesten røykende. Tilsett mel og rør konstant til blandingen er mørkerødbrun, ca. 5 minutter. Tilsett hakket løk, hakkede paprikaer og hakket selleri, og kok til løken er myk og brun, rør ofte, ca. 20 minutter. Tilsett hvitløk og cayennepepper, og rør i 2 minutter. Tilsett vin, timian og laurbærblad; kok opp under omrøring av og til. Tilsett tomater med juice, clam juice, buljong, pølse og kylling; la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 15 minutter. Tilsett okra og la det småkoke til det er mørt, ca. 10 minutter. Forbered gjerne gumbo-basen på forhånd – den kan lages 2 dager i forveien. La den avkjøle litt. Avkjøl uten lokk til den er kald, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskapet. La basen småkoke før videre bruk. Tilsett reker i gryten og kok til de er akkurat ugjennomsiktige i midten, rør ofte, ca. 5 minutter. Krydre gumboen med salt og pepper etter smak. Pynt med finhakket persille og server med dampet ris ved siden av.
  2. 22. Varm opp olje i en tung 13-liters gryte over middels høy varme til den er veldig varm og nesten røykende. Tilsett mel og rør konstant til blandingen er mørkerødbrun, ca. 5 minutter. Tilsett hakket løk, hakkede paprikaer og hakket selleri, og kok til løken er myk og brun, rør ofte, ca. 20 minutter. Tilsett hvitløk og cayennepepper, og rør i 2 minutter. Tilsett vin, timian og laurbærblad; kok opp under omrøring av og til. Tilsett tomater med juice, clam juice, buljong, pølse og kylling; la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 15 minutter. Tilsett okra og la det småkoke til det er mørt, ca. 10 minutter. Forbered gjerne gumbo-basen på forhånd – den kan lages 2 dager i forveien. La den avkjøle litt. Avkjøl uten lokk til den er kald, dekk deretter til og oppbevar i kjøleskapet. La basen småkoke før videre bruk.
  3. 33. Tilsett reker i gryten og kok til de er akkurat ugjennomsiktige i midten, rør ofte, ca. 5 minutter. Krydre gumboen med salt og pepper etter smak. Pynt med finhakket persille og server med dampet ris ved siden av.