
Blåbærpai
Lær hvordan du lager en deilig blåbærpai med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert i sommermånedene eller hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp hvitt sukker
- 2. 3 spiseskjeer maisstivelse
- 3. 1/4 teskje salt
- 4. 1/2 teskje malt kanel
- 5. 4 kopper ferske blåbær
- 6. 1 oppskrift paideig til en 23 cm dobbelbunnspai
- 7. 1 spiseskje smør
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 22. Bland sukker, maisstivelse, salt og kanel, og strø det over blåbærene.
- 33. Kled en paiform med én paibunn. Hell blåbærfyllet i bunnen, og smør små klatter med smør på toppen.
- 44. Kutt den resterende deigen i strimler på 1/2 til 3/4 tommer bredde, og lag et rutemønster på toppen. Klem sammen og form kantene.
- 55. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter, eller til skorpen er gyllenbrun.