Blåbærpai

Blåbærpai

Lær hvordan du lager en deilig blåbærpai med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert i sommermånedene eller hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp hvitt sukker
  • 2. 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 3. 1/4 teskje salt
  • 4. 1/2 teskje malt kanel
  • 5. 4 kopper ferske blåbær
  • 6. 1 oppskrift paideig til en 23 cm dobbelbunnspai
  • 7. 1 spiseskje smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 22. Bland sukker, maisstivelse, salt og kanel, og strø det over blåbærene.
  3. 33. Kled en paiform med én paibunn. Hell blåbærfyllet i bunnen, og smør små klatter med smør på toppen.
  4. 44. Kutt den resterende deigen i strimler på 1/2 til 3/4 tommer bredde, og lag et rutemønster på toppen. Klem sammen og form kantene.
  5. 55. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter, eller til skorpen er gyllenbrun.