
Koreansk agurksalat
Lær hvordan du lager en smakfull koreansk agurksalat. Perfekt som forrett eller tilbehør på varme sommerdager. Enkel å lage og utrolig frisk!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp hvit eddik
- 1/4 teskje svart pepper
- 1/2 teskje rød pepperflak
- 1 teskje vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer sesamfrø
- 1 agurk, tynne skiver
- 1/2 grønn løk, skivet
- 1/2 gulrot, juliennestekt
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, rør sammen eddik, svart pepper og rød pepperflak.
- 2Varm opp olje i en kjele over middels høy varme. Rør inn sesamfrø, og reduser varmen til middels. Kok til frøene er brune, ca. 5 minutter. Fjern frøene med en hullsleiv, og rør dem inn i eddikkblandingen. Bland inn agurk, grønn løk og gulrot. Dekk til, og sett i kjøleskapet i minst 5 minutter.