
Syltede rødbeter
Lær hvordan du lager deilige syltede rødbeter hjemme. En enkel oppskrift som passer for alle. Perfekt som tilbehør eller pålegg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 10 pund ferske små rødbeter, stilker fjernet
- 2 kopper hvitt sukker
- 1 spiseskje syltesalt
- 1 kvart hvit eddik
- 1/4 kopp hele nellikker
Fremgangsmåte
- 1Legg rødbetene i en stor kjele med vann tildekket. Kok opp, og kok til de er møre, omtrent 15 minutter avhengig av størrelsen på rødbetene. Hvis rødbetene er store, del dem i kvarter. Sil av vannet, og spar 2 kopper av rødbetvannet. Avkjøl og skrell rødbetene.
- 2Steriliser glass og lokk ved å dyppe dem i kokende vann i minst 10 minutter. Fyll hvert glass med rødbeter og legg flere hele nellikspiker i hvert glass.
- 3I en stor kjele, bland sukker, rødbetvann, eddik og sylte-salt. Kok opp raskt. Hell den varme lake over rødbetene i glassene, og skru på lokkene.
- 4Plasser et rist i bunnen av en stor kjele og fyll den halvfull med vann. Kok opp over høy varme, og senk forsiktig glassene ned i kjelen med en klype. La det være 5 cm mellomrom mellom glassene. Tilsett mer kokende vann om nødvendig, slik at vannstanden er minst 2,5 cm over toppen av glassene. Kok opp vannet, dekk til kjelen, og la det koke i 10 minutter.