Hello Fresh Mobile Banner
Syltede rødbeter

Syltede rødbeter

Lær hvordan du lager deilige syltede rødbeter hjemme. En enkel oppskrift som passer for alle. Perfekt som tilbehør eller pålegg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 10 pund ferske små rødbeter, stilker fjernet
  • 2 kopper hvitt sukker
  • 1 spiseskje syltesalt
  • 1 kvart hvit eddik
  • 1/4 kopp hele nellikker

Fremgangsmåte

  1. 1Legg rødbetene i en stor kjele med vann tildekket. Kok opp, og kok til de er møre, omtrent 15 minutter avhengig av størrelsen på rødbetene. Hvis rødbetene er store, del dem i kvarter. Sil av vannet, og spar 2 kopper av rødbetvannet. Avkjøl og skrell rødbetene.
  2. 2Steriliser glass og lokk ved å dyppe dem i kokende vann i minst 10 minutter. Fyll hvert glass med rødbeter og legg flere hele nellikspiker i hvert glass.
  3. 3I en stor kjele, bland sukker, rødbetvann, eddik og sylte-salt. Kok opp raskt. Hell den varme lake over rødbetene i glassene, og skru på lokkene.
  4. 4Plasser et rist i bunnen av en stor kjele og fyll den halvfull med vann. Kok opp over høy varme, og senk forsiktig glassene ned i kjelen med en klype. La det være 5 cm mellomrom mellom glassene. Tilsett mer kokende vann om nødvendig, slik at vannstanden er minst 2,5 cm over toppen av glassene. Kok opp vannet, dekk til kjelen, og la det koke i 10 minutter.