Hello Fresh Mobile Banner
Søtpotet- og kalkunfarse med kjøttdeig

Søtpotet- og kalkunfarse med kjøttdeig

Lær hvordan du lager en smakfull søtpotet-kyllingkjøttdeigloff. En enkel og sunn oppskrift perfekt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor søtpotet, skrelt og i terninger
  • 2. 450 gram kyllingbryst av kalkun, malt
  • 3. 1 stort egg
  • 4. 1 lite søt løk, finhakket
  • 5. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 6. 1/4 kopp honningbarbequesaus
  • 7. 1/4 kopp ketchup
  • 8. 2 ss Dijon-sennep
  • 9. 2 skiver fullkornsbrød, revet i små smuler
  • 10. 1 ss nykvernet svart pepper, eller etter smak
  • 11. 1 ss salt, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 2-liters ildfast form lett.
  2. 22. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Tilsett søtpoteten, og kok til den er myk, ca. 10 minutter. Sil av vannet, og mos eller pisk søtpoteten til den er glatt.
  3. 33. Bland karbonadedeigen med egget, løk, hvitløk, barbecue-saus, ketchup, Dijon-sennep og grovt brødsmuler i en stor bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. Tilsett søtpotetmosen, og rør godt sammen til en jevn blanding. Hvis blandingen virker for våt, tilsett mer brødsmuler. Form blandingen med hendene til en avlang loaf, og legg den i den forberedte formen.
  4. 44. Stek i den forvarmede ovnen i 1 time. Skjær opp loafen før servering.