
Harira
oppskrift på harira, en varm og smakfull marokkansk suppe perfekt for vinter og høst. enkel å lage og næringsrik.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund hakket lammet kjøtt
- 2. 1 teskje malt gurkemeie
- 3. 1 ½ teskjeer malt svart pepper
- 4. 1 teskje malt kanel
- 5. ¼ teskje malt ingefær
- 6. ¼ teskje malt cayennepepper
- 7. 2 spiseskjeer margarin
- 8. ¾ kopp hakket selleri
- 9. 1 løk, hakket
- 10. 1 rød løk, hakket
- 11. ½ kopp hakket frisk koriander
- 12. 1 (829 gram) boks hakkede tomater
- 13. 7 kopper vann
- 14. ¾ kopp grønne linser
- 15. 1 (425 gram) boks kikerter, drenert
- 16. 4 gram vermicellipasta
- 17. 2 egg, pisket
- 18. 1 sitron, saften av
Fremgangsmåte
- 11. Legg lam, gurkemeie, svart pepper, kanel, ingefær, cayenne, smør, selleri, løk og koriander i en stor suppegryte over svak varme. Rør om hyppig i 5 minutter. Hell tomater (reserver saften) i blandingen og la det småkoke i 15 minutter.
- 22. Hell tomatjuicen, 7 kopper vann og linser i gryten. Kok opp blandingen, og skru deretter ned varmen slik at det småkoker. La suppen småkoke, under lokk, i 2 timer.
- 33. Omtrent 10 minutter før servering, skru opp varmen til middels-høy, tilsett kikerter og nudler i suppen, og la det koke i ca. 10 minutter (til nudlene er al dente). Rør inn sitron og egg, og la eggene koke i 1 minutt.