Ristede pastinakker med persille
oppskrift på ovnsbakte sellerirotstaver med frisk persille. sunn og smakfull rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund mellomstore pastinakker, skrellet og skåret diagonalt i 1/2-tommers tykke skiver
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 teskje grovt kosher-salt
- 2 spiseskjeer (1/4 stykke) smør
- 2 teskjeer finhakket fersk italiensk persille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230°C. Bland de tre første ingrediensene i en bolle. Fordel pastinakkene i ett lag på et stekebrett med kant. Smør dem med smør. Stek pastinakkene i 20 minutter. Bruk en tang til å vende dem, og stek videre til de er gyldne og myke, ca. 15 minutter til. Overfør pastinakkene til en tallerken og krydre med salt og pepper etter smak. Strø over hakket persille.
- 2Forvarm ovnen til 230°C. Bland de tre første ingrediensene i en bolle. Fordel pastinakkene i ett lag på et stekebrett med kant. Smør dem med smør.
- 3Stek pastinakkene i 20 minutter. Bruk en tang til å vende dem, og stek videre til de er gyldne og myke, ca. 15 minutter til. Overfør pastinakkene til en tallerken og krydre med salt og pepper etter smak. Strø over hakket persille.