Egg og skinke stekt ris
Lær hvordan du lager en deilig ham og egg stekt ris med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 store egg, lett pisket
- 2. 3 1/2 til 4 spiseskjeer mais- eller peanøttolje
- 3. 3 1/2 kopper kald kokt ris
- 4. 2 til 3 unser honning eller sukker-innsaltet skinke (gir ca. 1/2 kopp terninger av skinken)
- 5. 1/2 kopp ferske eller frosne erter eller baby-lima bønner
- 6. 1 til 1 1/4 teskje grovt kosher-salt
- 7. 3 spiseskjeer grønne og hvite vårløk, hakket
- 8. Peanøtter
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en wok eller en liten, tykk panne over høy varme. Tilsett 1 ½ ss olje, surr den rundt for å dekke pannen. Knekk i eggene og rør dem ut. Så snart det ikke er mer flytende egg igjen, hell dem over i en bolle og bryt dem opp i små biter. De skal være myke og litt rennende – ikke brune.
- 2Varm opp wok eller en stor panne og tilsett 2 ss olje for å dekke. Ha i risen og vend den raskt rundt for å dekke den med olje og skille hvert korn, ca. 2–3 minutter. Tilsett skinke og erter. Vend inn ingrediensene og la blandingen varme opp, ca. 30 sekunder. Ha eggene tilbake i pannen og vend dem inn i risen. Krydre med salt, vårløk og peanøtter, og vend i ytterligere 5–10 sekunder for å la eggene bli varme.