Bolleformede brød: Pan de Horno
oppskrift på bouléformede brød, også kjent som pan de horno, perfekt for nybegynnere og erfarne bakere som vil lage luftige og smakfulle brød.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 pakke hurtiggjær
- 1 ½ teskjeer salt
- 2 kopper varmt vann mellom 43 og 49 grader Celsius, målt med et sukkertemperaturtermometer
- 5 kopper hvetemel
- 6 teskjeer smult eller olivenolje
- 2 spiseskjeer olivenolje til å pensle brødene
Fremgangsmåte
- 1Løs opp gjær og salt i varmt vann og la det heve. Blandingen skal danne et skum på toppen som ligner på et ølskum. Hvis det ikke gjør det, er gjæren død og bør kastes. Denne prosessen tar omtrent 15 minutter.
- 2Sikt melet i en stor bolle og bland gradvis inn smøret med fingrene. Deretter tilsetter du gradvis gjærblandingen og blander til melet er fuktet. Vend ut på et melet bord og kna til en sammenhengende deig. Legg deigen i en bolle, dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la den heve på et varmt sted. Dette tar 30 til 45 minutter.
- 3Slå ned deigen, dekk den igjen med håndkleet, og la den hvile i et varmt rom i ytterligere 30 minutter eller så for å heve igjen. Merk: Deigen vil ikke heve like mye den andre gangen.
- 4Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit (ca. 230 grader Celsius). Overfør deigen til et melet bord og form den til 2 eller 3 brød eller staver. Plasser dem i en smurt form og pensle toppen av deigen med olje. Stek i 30 til 50 minutter til de er gyldne. De ferdigstekte brødene skal høres hule ut når du banker på dem.