
Rask pizzadeig
lær hvordan du lager en rask og enkel pizzadeig med denne oppskriften. perfekt for en hurtig middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 til 2 1/4 kopper usøtet hvetemel
- 1/4 unser hurtiggjær
- 1/2 teskje sukker
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle visp sammen 3/4 kopp mel, gjær, sukker og 2/3 kopp varmt vann (54 grader C). Rør inn oljen, 1 1/4 kopper av det resterende melet, og saltet, og bland sammen til det danner en deig. Elt deigen på en melet overflate, og innarbeid så mye av det resterende 1/4 koppen mel som nødvendig for å forhindre at deigen setter seg fast, i 5 til 10 minutter, eller til den er glatt og elastisk.
- 2Alternativt kan deigen lages i en kjøkkenmaskin. I en kjøkkenmaskin, kombiner 3/4 kopp mel, gjær og sukker. Med motoren i gang, tilsett 2/3 kopp varmt vann (54 grader C), og slå av motoren. Tilsett oljen, 1 1/4 kopper av det resterende melet, og saltet, og kjør maskinen til blandingen danner en ball, og tilsett mer vann, én teskje av gangen, hvis den er for tørr, eller mer mel, én spiseskje av gangen, hvis den er for våt. Elt deigen ved å kjøre maskinen i 15 sekunder.
- 3Deigen, uansett hvilken metode som er brukt, kan brukes med en gang, men for bedre smak er det best å la den heve en gang. Legg deigen i en oljet bolle og vend den slik at den blir dekket av oljen. La deigen heve, dekket med plastfolie, på et lunt sted i 30 minutter, eller til den har doblet seg i størrelse, og slå den ned. Denne deigen kan brukes i stedet for den grunnleggende pizzadeigen.