
Tomater Provencale
oppskrift på tomatoes provencale - en smakfull og enkel forrett med friske tomater, urter og olivenolje. perfekt for sommermiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 porsjoner, modne tomater i medium størrelse
- Salt
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 3 ss finhakket fersk basilikum
- 1 ss fersk timian eller 1/2 ts tørket timian
- 1 ss oregano
- 1/4 ts salt
- 1 ts nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/2 kopp tørre brødsmuler
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader.
- 2Del tomatene i to på tvers.
- 3Med pekefingeren din stikk ut frøene fra hulrommene.
- 4Strø lett over halvdelene med salt, og legg tomatene med snittflaten ned på en rist for å renne av i 20 minutter eller mer.
- 5Bland alle de resterende ingrediensene i en bolle.
- 6Juster krydderet etter smak.
- 7Strø litt pepper inn i hver tomathalvdel, og fyll dem med 1 eller 2 teskjeer av fyllet.
- 8Drypp noen dråper olivenolje over.
- 9Legg tomatene i en smurt ildfast form.
- 10De kan forberedes flere timer i forveien opp til dette punktet.
- 11Sett formen i den øvre tredjedelen av den forvarmede ovnen, og stek tomatene til de er møre, men fortsatt beholder formen, i 10 til 15 minutter.
- 12Fyllet med brødsmuler skal være lett gyllent.