Tomater Provencale

Tomater Provencale

oppskrift på tomatoes provencale - en smakfull og enkel forrett med friske tomater, urter og olivenolje. perfekt for sommermiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 porsjoner, modne tomater i medium størrelse
  • Salt
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 3 ss finhakket fersk basilikum
  • 1 ss fersk timian eller 1/2 ts tørket timian
  • 1 ss oregano
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1/2 kopp tørre brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. 2Del tomatene i to på tvers.
  3. 3Med pekefingeren din stikk ut frøene fra hulrommene.
  4. 4Strø lett over halvdelene med salt, og legg tomatene med snittflaten ned på en rist for å renne av i 20 minutter eller mer.
  5. 5Bland alle de resterende ingrediensene i en bolle.
  6. 6Juster krydderet etter smak.
  7. 7Strø litt pepper inn i hver tomathalvdel, og fyll dem med 1 eller 2 teskjeer av fyllet.
  8. 8Drypp noen dråper olivenolje over.
  9. 9Legg tomatene i en smurt ildfast form.
  10. 10De kan forberedes flere timer i forveien opp til dette punktet.
  11. 11Sett formen i den øvre tredjedelen av den forvarmede ovnen, og stek tomatene til de er møre, men fortsatt beholder formen, i 10 til 15 minutter.
  12. 12Fyllet med brødsmuler skal være lett gyllent.