
Grillet fruktclafoutis
oppskrift på grilled fruit clafoutis - en deilig og enkel dessert perfekt for sommeren. lær hvordan du lager denne smakfulle fruktbaksten steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 medium pære, skrelt, kjernet og delt i to
- 1 (170 gram) skive fersk ananas, skåret i 1/2 tomme tykke skiver
- Olivenolje, til pensling av frukt og nederlandsk ovn
- 2 store egg
- 1/4 kopp sukker
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 kopp helmelk
- 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: Pipefyr, all-naturlige kullbriketter og kjelegrill.
- 3Fyll en stor pipefyr med kullbriketter og tenn på. Når kullene er askehvite, overfør dem til en kjelegrill og fordel jevnt. Sett rist over kullene.
- 4Pensle forsiktig alle sider av frukten med olje og grill i 1 ½ minutt på hver side. Fjern fra grillen og legg på et skjærebrett, og kutt i 1/2-tommers biter. Pensle lett bunnen og sidene av den norske ovnen med olje, og fordel frukten jevnt over bunnen.
- 5I en middels stor bolle, visp sammen egg og sukker til det er skummende og lett i fargen, i 2 til 3 minutter. Tilsett mel og visp bare for å blande det inn. Tilsett melk og vanilje, og visp igjen. Hell røren over frukten og dekk med lokket. Forsiktig plasser 22 til 23 kull på lokket, og bare 18 til 19 kull under risten. Hvis du har flere kull enn dette, fjern dem fra grillen eller skyv dem til kantene slik at de ikke ligger direkte under den norske ovnen. Sett den norske ovnen på risten, 2 tommer over og rett over kullene. Stek i 20 til 25 minutter, eller til toppen er gyllenbrun og en kniv som settes inn i midten kommer ut ren. La clafoutisen avkjøle i 30 minutter før den fjernes fra den norske ovnen og settes på et serveringsfat. Skjær opp og server.