Pho-suppe

Pho-suppe

Lær hvordan du lager en autentisk pho suppe med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende og smakfull forrett eller hovedrett. Enkel å lage hjemme!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund cremini-sopp, grovhakket
  • 1 hel gulrot, skrelt og terningkuttet
  • 1 gul løk, skrelt og terningkuttet
  • 2 stenger selleri, terningkuttet
  • 2 tommelstore biter fersk ingefær, terningkuttet
  • 1 stang sitrongress, banket med baksiden av kniven, deretter grovhakket
  • 4 spiseskjeer rapsolje
  • 1/2 bunt fersk koriander, blader grovhakket
  • 1 bunt søt basilikum, blader grovhakket
  • 3 jalapeños, grovhakket
  • 2 toppede spiseskjeer sambal oelek
  • 1/2 kopp soyasaus
  • 1 spiseskje sesamolje
  • Salt, etter smak
  • 1/4 kopp sambal oelek
  • 1/4 kopp soyasaus
  • 1/4 kopp eplesidereddik
  • 1 teskje sesamolje
  • 2 spiseskjeer mørk brunt sukker
  • Aubergine
  • Gulrot
  • Rød paprika
  • Shiitakesopp
  • Fersk spinat
  • Snøerter
  • "Drage" nudler, fersk ramen, lo mein eller bokhvete
  • Limebåter, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2I en stekepanne plasser alle ingrediensene i oljen og stek i 25 minutter.
  3. 3Ta ut fra ovnen, overfør til en stor kjele, og tilsett 3,8 liter kaldt vann. Kok opp og la det småkoke. Når det har kokt opp, tilsett koriander, basilikum og jalapeños, og la det småkoke i 20 minutter. Ta av varmen og sil av. Rør inn sambal, soyasaus, sesamolje og salt etter smak.
  4. 4For den krydrede vinaigretten:
  5. 5Visp sammen alle ingrediensene.
  6. 6Vend ønsket utvalg av grønnsaker i den krydrede vinaigretten og server oppå hver suppe. Pynt med en fersk limebåt.